35 мача ще трябва да изиграе футболният шампион на България догодина.

Разработва се вариант за плейофите след редовните 30 кръга, в който отборите се делят на първа и втора шестица и една четворка, която да определи изпадащите. Те ще са два, като още един отбор ще играе плейоф за запазване на мястото си.

В плейофната фаза ще има само по едно завъртане, като точките от редовния сезон остават. Така отново може да се получи положението от този сезон за обезсмисляне на битката за титлата, след като още в първия плейофен кръг у дома с Берое Лудогорец печели титлата.

Почти безинтересно ще е и във втората четворка на това първенство, след като Ботев (Пловдив) е на цели 13 точки от седмото място, което дава плейоф за новия турнир за Лигата на конфедерацията, а Левски е на 9. Черно море и Царско село са в играта, като варненци са с 3 точки преднина.

Единствено интересно е при изпадащите, които след решението на изпълкома не е ясно колко ще са. Славия има точка преднина пред Ботев (Враца) и Етър, а на още една е и Монтана. Вариантите са да няма въобще изпадащи или пък последният да играе плейоф срещу третия от Втора лига, като вторият е по-вероятен.

Работната група, която трябва да решава всичко, е в състав Емил Костадинов, доскорошния временен президент Михаил Касабов, шефът на аматьорската лига Румен Вълков и секретарят на спортнотехническата комисия Неделчо Михайлов. Съществува и вариант за разделение 6-4-6, който обаче отваря 2 кръга разлика между участниците в плейофа за третия по сила евротурнир.

Решават на 25 май за новия сезон

Решават на 25 май за новия сезон

На 17-18 юли започва новия шампионат

Много интересна е групата на кметовете, които са поискали увеличение на Първа лига на 16 отбора. Нормално това са градоначалниците на Велико Търново - инж Даниел Панов, Враца - Калин Каменов, и Монтана - Златко Живков, които са пряко заинтересувани от битката за изпадане. Към тях са се присъединили по незнайни причини и тези на Плевен Георг Спартански, а "Спартак" е на четвърто място в Северозападната "В" група и на 19 точки от лидера "Левски" (Лом), на Русе Пенчо Милков, който остави "Дунав" да не започне сезона във Втора лига и сега е едва седми в Североизточната "В" група, на 17 точки от варненския "Спартак" и е след третия отбор на "Лудогорец" в класирането, и на Бургас Димитър Николов, след като "Нефтохимик" е последен във Втора лига, а "Черноморец" е втори на югоизток на 2 точки от "Марица" (Пловдив). Все пак "Дунав" е на 1/2-финал за купата на Аматьорската лига и ще играе с лидера на Югозападната "В" група "Марек" (Дупница). В другия мач играят "Левски" (Лом) и "Розова долина" (Казанлък), който е пети на югоизток.

Журналисти пред ТОПСПОРТ (част III): Роналд Макдоналд подхожда за президент на това БФС, там се самозабравиха!

Журналисти пред ТОПСПОРТ (част III): Роналд Макдоналд подхожда за президент на това БФС, там се самозабравиха!

"Пълен цирк!"