Капитанът на Локо (София) Маркиньос даде интервю пред „Меридиан Мач" преди първа­та среща с Ботев в турнира за Купата на България. Той говори по темата за евентуалното си преминаване в ЦСКА. Бразилецът сподели очаквани­ята си за решител­ните мачове на „ червено-черните " до края на сезона. Маркиньос говори за изненадващата смяна на Стефан Генов с Димитър Васев.

Мнението ти за предс­тоящата среща с Ботев?

- Много труден мач за нас. Ние имаме сво­ите шансове. Ако бъ­дем концентрирани, може да си тръгнем с добър резултат от Пловдив. Няма да е лек мач за Ботев.

Пловдивчани са смятани за фаворит?

- Все пак те са в първата седмица. Иг­раят добре и направи­ха сериозна селекция. Това, че ги определят за фаворит, може да им изиграе лоша ше­га. Ние ще чакаме своя шанс.

Имате ли сили да ги изненадате?

- Имаме сили да ги изненадаме. След ма­ча с Любимец мислим само за Ботев. Трябва да си изчистим глави­те от странични рабо­ти и да покажем какво можем. Стартирахме първенството лошо, а в противен случай мо­жеше да сме при Бо­тев.

Защо според теб ви отписват още пре­ди мачовете?

- Още след жребия започнаха да говорят, че Ботев ще продъл­жи. На терена се иг­рае 11 на 11 и всичко е възможно. За нас то­ва е главната възмож­ност да постигнем не­що. Николай Гигов зас­лужава да го зарадваме с трофей или учас­тие в Европа.

Смяната на Сте­фан Генов изненада ли те?

- Малко останах из­ненадан. Загубихме от Ботев и Славия, но ние играем по-добре от миналото първенство. Промениха се мно­го неща към добро. Все пак смяната е факт и ние трябва да гледаме напред. Дими­тър Васев е рано да го определяме. Личи си, че има свежи идеи за развитие. С него Локо е стигал до Европа.

Излезе информа­ция , че вече си под­писал с ЦСКА.

- Водим разговори с ЦСКА, но няма нищо конкретно. Не мога да говоря за нещо, което не се е случило. Не е честно към Локо да коментирам тази тема. Все още имам договор с тях. Предстои ни и важен тест с Ботев, който ще дам всичко от себе си да издър­жим.

Притесняваш ли се от негативна реак­ция на феновете на „червените"?

- Не, това е минало, феновете на ЦСКА са доказали, че обичат клуба. Нямам нищо против агитката. Меж­ду мен и ЦСКА всичко е чисто.

Преди време Ста­нимир Стоилов те ис­каше в Левски?

- Играл съм срещу него поне 3-4 пъти. Не съм амбициран да до­казвам пред него ни­що. Амбициран съм да се представям на ниво във всеки мач. Тозимач по никакъв на­чин не е по-специа­лен.

Има ли оферти от чужбина към теб?

- Честно да си призная, не ми се ко­ментира темата за трансфер. В Бълга­рия често излизат спекулации за раз­лични трансфери на отделни играчи. За себе си винаги съм гледал да бягам от светлината на прожекторите. Ще ви ка­жа, че всичко е въз­можно. Все пак скоро навършвам 32 годи­ни и трябва добре да помисля къде ще продължа.

Надяваш ли се отново да получиш повиквателна  за
национал­ния от­бор?

- Винаги се надявам за такова нещо. Мно­го пъти съм казал, че всичко за­виси от мен. Ако играя доб­ре за клуба си, ще имам шанс. Бих дал всичко за България, ако пак съм национал. Любо Пенев вече ми даде шанс и дано не съм го разочаровал.

Феновете ви об­виниха за уговорка със Славия. Какво мислиш ти?

- Аз бях наказан и не бях с отбора. Оти­дох на стадиона в „Ов­ча купел" пет минути преди началото на ма­ча. За мен този мач се игра без странични уговорки. Това бе най-лошият мач на Локо­мотив, откакто аз съм в клуба.

Мислил ли си какво ще правиш след края на карие­рата?

- Все още не съм мислил. Имам няколко идеи. Свързани са с футбола и за неща из­вън него. Ще се прибера евентуално в Бра­зилия, когато спра да играя футбол. Дотога­ва имам намерение да остана в Европа. За един футболист е труд­но да си представи, че спира с играта. Все пак и този момент ще дойде. Има време до­тогава.