Етър може да остане в "А" група, без да има нищо общо със сегашния клуб, който в момента участва в елита.

Общината във Велико Търново планира да покани втородивизионния Любимец на стадион "Ивайло", ако се класира в елита. Сега тимът е на второ място във временната градация на "Б" група с равен брой точки с Нефтохимик. И с 4 повече от третия Раковски.

Велико Търново е на война с турските собственици на сегашния Етър, превърнат в мултинационална банда, водена от... афганистанец, твърди "Труд". Клубът домакинства в Сливен и почти сигурно няма да получи лиценз.

Общината във Велико Търново планира да заобиколи наредбата на БФС, че не може да се обединяват клубове. И затова в случая става въпрос единствено за смяна на името и на седалището. Освен това Любимец също много трудно би получил лиценз за "А" група заради липсата на подходящ стадион и база. Шефовете на втородивизионния клуб имат бизнес интереси в старопрестолния град и идеята отдавна тлее.

Подобно обединение ще бъде подкрепена от светилата на търновския футбол като Красимир Балъков, Трифон Иванов и Георги Василев. Преди година Етър се завърна в елита под ръководството на друг четвърти в света - Цанко Цветанов, но при управлението на турските шефове в елита всичко се обърна с главата надолу, припомня "Труд".

Сегашният Етър има големи задължения, а от БФС признават неофициално липсата на желание да бъдат покрити. Дори по милост клубът картотекира играчи през зимната пауза. Шестима футболисти, между които братята Александър и Стойчо Младенови, осъдиха Етър. Делата са приключени още миналата година, но и досега двамата не са си взели забавените заплати.