Любослав Пенев направи първия си коментар като треньор на Ботев. Той увери, че работата му в Коматево няма да попречи по никакъв начин на работата му в националния отбор на България, напротив. Ето какво каза Любо пред официалния сайт на БФС:

„Работата ми в Ботев няма да попречи по никакъв начин на националния отбор. Прецених предложението в детайли, преди да приема това предизвикателство да бъда част от един от най-перспективните футболни проекти в България.

Имах дълъг разговор с президента Борислав Михайлов и след него той започна допитване до членовете на Изпълкома. Репутацията, която съм си изградил, сигурно е повлияла за решението да ми бъде дадена зелена светлина. Благодаря на членовете на Изпълнителния комитет и на президента за тази възможност.

Убеден съм, че от съвместяването на двете длъжности няма да има ощетени. Дори напротив - ефектът ще е положителен. Надявам се обществеността да ме разбере и да ми повярва. Националният отбор на България ще се бори за класиране на европейското първенство през 2016 г. и няма да допусна никакво отстъпление по пътя към постигането на тази висока цел", заяви Пенев.