Български Лудогорец - това ще виждат привържениците до края на сезона. Така ще бъде и на "Тича" в неделя, срещу Черно море. Разградчани вече си осигуриха титлата и могат да "отпуснат газта". Наставникът Георги Дерменджиев ще види на кои от резервите би могъл евентуално да разчита по-сериозно през следващата кампания.

В Лудогорец има и вратарски проблем. Симон Слуга дълго време лекува травма, а Серджио Падт получи контузия в рамото на последната тренировка преди загубения финал от Ботев Пд (2:3) за купата. В негово отсъствие под рамката срещу "канарчетата" стартира Дамян Христов, но в края на първата част той напусна със счупен нос и бе откаран в столична болница. Така дебют за "орлите" направи Пламен Пепеляшев, който най-вероятно ще бъде под рамката и в неделя. Пред него в отбрана ще играе Георги Терзиев.

Наказани за сблъсъка с Черно море са крилата Бърнард Текпетей и Кайо Видал, като първият ще пропусне и оставащите до края на първенството двубои. В тяхно отсъствие със сигурност като титуляр ще стартира Спас Делев, а шанс може да получи и Раи Насименто. Играта на Лудогорец ще връзва Тодор Неделев. А зад него ще действа друг национал - Ивайло Чочев. И двамата оставаха на пейката на тима във важните мачове. Сега обаче ще започнат.

Със сигурност почивка ще получи Якуб Пьотровски. На полския полузащитник му предстои участие на европейското първенство в Германия, през лятото.

На 22 май, сряда, Лудогорец домакинства на Локомотив (Пловдив). След двубоя разградчани ще получат титлата, а по-голяма част от "орлите" ще бъдат разпуснати.