Седем момчета избягаха от школата на ЦСКА, за да отидат в Лудогорец, пише "Тема спорт". Играчи­те са основно родени през 1996 година, в чийто отбор до декември треньор бе сър­бинът Милан Чирич. Той забегна в Разград след края на полусезона, а сега отмъкна и някои от най-добрите футбо­листи от единствения шам­пионски отбор в ДЮШ на ЦСКА през миналата година. Имената на избягалите са Ни­колай Шоколаров, Георги Кън­чев, Олег Димитров, Кристиян Китов, Борислав Ангелов, Красимир Здравков, а също и вратарят на набор '94 Вик­тор Рушанов.

Директорът на школата Спас Джевизов бе доста ядо­сан след постъпката на мла­дите играчи. "Те са били подлъгани от треньора, кой­то отиде в Лудогорец. Не му зная името и не искам да го научавам", каза Джевизов. "За мен това е доста непочтена постъпка от тяхна страна. Чирич е работил само една година с тях, а през останали­те 5 години други хора са се грижили да развият качества­та им. Аз обещавам да не вземам дете, което не е освобо­дено от клуба си", завърши ле­гендата на „армейците".

Спо­ред настоящите разпоредби на ФИФА преди подписване­то на първия професионален договор, юношите могат да си тръгнат, когато има пауза в първенството, и клубът, който е формирал футболис­тите, не може да има финан­сови претенции към тях.