Доскорошният капитан на националния отбор по футбол - Георги Костадинов е в търсене на нов клуб. Арсенал (Тула) изпадна от руския елит и така за първи път от 19-години, Премиер лигата ще премине без българско участие, ако не се стигне до положителен развой на събитията по време на летния трансферен прозорец.

Макар и да има оферти от множество чуждестранни тимове, семейни причини могат да накарат универсалния халф да се прибере в България за известно време. ТОПСПОРТ научи, че с едно око ситуацията следят два от бившите му клубове Лудогорец и Левски.

И двата тима се оглеждат за нови футболисти в средата на терена, а Костадинов би бил повече от отличен вариант. Естествено, финансовото предимство е на страната на "орлите", които биха примамили Мечката и с обещания за рейд в най-престижния европейски турнир - Шампионската лига. Ангажирането на Костадинов може да се превърне в наложително, ако информациите се окажат верни и Мануел Шоу бъде привлечен от френския колос Олимпик (Марсилия).

Олимпик (Марсилия) с интерес към играч на Лудогорец

Олимпик (Марсилия) с интерес към играч на Лудогорец

Ето подробности

Левски се очертава да бъде евентуалният по-емоционален избор на Костадинов. На "Герена" Георги прекара две години, през които се превърна в един от любимците на Сектор "Б". И тук всичко зависи от развоя на събитията с Андриан Краев и неговата потенциална продажба, която би могла да освободи място за национала. Не се знае още и дали така прокламираният нидерландец Делано Виланело все пак ще подпише със "сините".

Повече информация за бъдещето на Костадинов най-вероятно ще има след края на ангажиментите му с националния отбор на България в средата на юни.

Нидерландският халф не пристигна в София, а отиде на почивка в Италия

Нидерландският халф не пристигна в София, а отиде на почивка в Италия

В събота Делано Вианело изигра последния си мач за втория тим на Спарта (Ротердам)