Лудогорец и Левски са рекордьори в България по сменени треньори, съобщава футболната обсерватория в Швейцария, цитирана от "Меридиан Мач".

Преброяването засяга периода от 2015 година до края на 2019 година и се отнася само за отбори, които са били неизменно в елита по това време, което означава, че в статистиката попадат седем наши тима.

Славиша Стоянович съжалява, че е заменил Левски с Латвия

Славиша Стоянович съжалява, че е заменил Левски с Латвия

"Ако имах машина на времето... не знам. Все пак натрупах ценен опит"

Лудогорец е №1 с 10 имена, като Георги Дерменджиев имаше два периода, а останалите са Бруно Рибейро, Ераносян, Димитър Димитров, Пауло Аутуори, Антони Здравков, Стойчо Стоев, Станислав Генчев и Павел Върба.

Това означава, че всеки наставник е водил тима в средно 17,5 среши, а точно такава е статистиката в друг гранд от Балканите - ФКСБ.

В същото време Левски е сменил деветима треньори. Това са Стойчо Стоев, Люпко Петрович, Елин Топузаков, Николай Митов, Делио Роси, Славиша Стоянович, Георги Дерменджиев, Георги Тодоров и Петър Хубчев.

Безапелационен лидер в 84-те изследвани първенства е боливийският Реал Потоси, където са сменени 20 треньори. Тройката се допълва от перуанския Куско (16) и парагвайския Спортиво Лукеньо (15).

Пауло Аутуори: В Лудогорец работех с играчи от 11 различни националности

Пауло Аутуори: В Лудогорец работех с играчи от 11 различни националности

В Атлетико Насионал недоволни от трансферната политика на треньора