Седемкратният шампион на България - Лудогорец, е на една ръка разстояние от спечелването на осма поредна титла. 

Разградчани бяха доста колебливи през сезона, но останалите претенденти за титлата не се възползваха от грешките на "орлите". Единственият тим, който се доближи достатъчно близо до Лудогорец е ЦСКА. Но и "червените" не държат съдбата си в свои ръце. Те задължително трябва да победят Ботев, надявайки се на издънка на Лудогорец в Разград, за да станат шампиони за първи път от сезон 2007/08.

Очаква се варненци да пристигнат в доста осакатен състав в Разград. Без контузените Цветомир Панов, Георги Божилов и Радослав Василев. Илиан Илиев може би ще даде почивка и на Георги Илиев, Виктор Генев, Петър Витанов, Георги Китанов и Пламен Димов. Това означава, че "моряците" ще са в доста екпериментален състав.

От друга страна обаче Черно море обаче е доста неудобен съперник за разградчани. През настоящия сезон те записаха две победи и една загуба. Загубата на "Лудогорец Арена" беше болезнена - 1:5, но след това момчетата на Илиан Илиев на два пъти се справиха с Лудогорец с 1:0 и 2:1.

Стойчо Стоев също има своите проблеми преди мача. Наказани са Клаудиу Кешерю и Станислав Манолев, а с контузии са Марселиньо и Вандерсон. Очаква се той да пусне Пламен Илиев на вратата и Сисиньо, Моци, Григоре и Недялков пред него в защита. Дяков и Анисе ще бъдат опорните халфове, а Юсеин ще действа като плеймейкър. Лукоки и Бакалов ще бъдат на двете крила, а Шверчок ще води атаката.

За Черно море пък се очаква да стартират Китанов под рамката и пред него Костадинов, Станчев, Енчев и Попов в отбрана. Андраде и Панайотов ще действат в средата на терена, а Фенуш и Мирчев ще бъдат на крилата. В атака ще започне Жоржиньо, а зад гърба му ще го подкрепя Кики.

Станислав Манолев: Ние водим по точки, титлата зависи от нас

Станислав Манолев: Ние водим по точки, титлата зависи от нас

"Не бих казал, че ни е по-спокойно"