Най-успешните играчи в историята на Нефтохимик ще възраждат клуба с помощта на бизнесмена Георги Тонев. Шефът на "Евробилдинг инженеринг" ще се води президент на новия клуб, чиято дата на основаване ще е 7 юли 2009 г. Изпълнителен директор е Милен Георгиев, автор на първото попадение за Нефтохимик в "А" група.

"Събираме се добре познати лица - Киселичков, Парушев, Миро Косев и други момчета от славните времена на бургаския футбол. Няма да спорим с Митко Събев и му оставяме всички купи и трофеи, както и историята на Нефтохимик. Не искаме обаче това име да се загуби и затова правим нов клуб, който ще носи името Нефтохимик 2010", обяви Милен Георгиев.

Междувременно явлението "Нефтохимик", прекръстено на Нафтекс, официално беше умъртвено вчера. Клубът става официално сателит на Черноморец (Бургас), а за капак ще носи името Черноморец (Поморие).

Отборът ще заеме мястото на Нафтекс в Източната Б група. За треньор на състава е назначен бившият национал и бронзов медалист от първенството в Щатите през 1994 година Петър Хубчев. В състава фигурират всички играчи на Нафтекс с действащи договори, както и най-перспективните от третодивизионния Поморие.

В треньорския щаб на Хубси са работилият с него в Германия Левон Абкарян и Тодор Попов. Странно, но Черноморец (Поморие) ще играе мачовете си в квартал "Лазур" в Бургас.

Все още не е ясно какво ще се случи с квотата на Поморие в Югоизточната В група.