Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков говори пред медиите след срещата с вътрешния министър Младен Маринов, която беше в Бояна. Тя беше по повод съдиите в българския футбол.

Ето какво каза Лечков:

"След първия кръг мисля, че би следвало да бъдем доволни от съдиите. Не може всичко да е перфектно, но искам критиката да бъде градивна. Ако искаме да имаме футбол, всички трябва да милеем за него. Надграждаме след срещата с премиера, която се проведе наскоро. Трябва да бъдем точни, да гледаме в една посока. Аз обичам да разведрявам обстановката. Лесно е - предлагам съдиите да си скрият телефоните си два дни преди мача и никой няма да ги притеснява и притиска.

Само се говори за притискане, това не е сериозно. Знаете абсолютно всички много добре по какъв начин се притиска, как се заплашват. Тази среща беше предварително уговорена с министъра. Това, че хакери са хакнали сайта на НАП е ново, от вчера е, нали така. Тази среща беше уговорена преди една седмица и няма нищо лошо. Няма проблем, срещаме разбиране от страна на премиера и министъра на спорта. В тази насока трябва да се разсъждава.

Не съм чул нито един съдия да е подкупен. Все едно, че става въпрос за вас, по-добре изключете камерите. Вие не сте ли били заплашвани? Нали сте били заплашвани? Нека оставим създаденият ред да си функционира по съответния начин.

Министър Маринов след срещата със съдиите: Знаем под какъв натиск работят тези хора

Министър Маринов след срещата със съдиите: Знаем под какъв натиск работят тези хора

"Целта беше да им дадем увереност"