Йордан Лечков коментира ситуацията във футбола и спорта, в условията на пандемия. Ето какво каза легендата на националния ни отбор пред "България Днес":

"Няма никакво значение кога отново ще има футболни мачове. Важното сега е да се спасят човешките животи. Кога ще се поднови футболното ни първенство не е най-важното нещо в момента. Трябва да се изчака и да се види ситуацията. Мачовете липсват, но пак ще има футбол. В момента сме на режим "оцеляване"! Дай Боже, да не се вдигне много броят на заразените и жертвите в страната. В крайна сметка това зависи малко или много и от нас самите.

Снимка 434342

Източник: LAP.bg

Ясно е, че хотелският бизнес ще пострада. Не е само при нас така, а при всички. Неприятно е, но срещу природата няма как да се борим. Трябва да се спазват мерките, каквито и да са те. Малко повече самосъзнание трябва да има у всеки. Най-важното в момента е да си запазим близките хора. Тук става въпрос за сървайвър, за оцеляване.

Това, че някои футболни клубове ще фалират, е най-малкият проблем. В една такава ситуация трябва да се погледне към думичката "солидарност" - повече да я споменаваме и повече да я спазваме. Аз дълго време говорех за нулеви години. В тази криза сега това е на дневен ред не само при нас, а по целия свят. Като гледам какво става, пази Боже! Всеки да си спазва своята превенция.

Имаме достатъчно силни билки в България. Трябва да слушаме повече специалистите, аз винаги съм се уповавал на хората, които си разбират от работата", каза Лечков.

Борислав Попов: Има вероятност първенството да приключи без изиграването на плейофите

Борислав Попов: Има вероятност първенството да приключи без изиграването на плейофите

"Другата седмица Изпълнителното бюро ще се събере"