Вицепрезидентът на БФС и отговорник за националните отбори - Йордан Лечков, заяви в студиото на предаването "Тази сутрин" по bTV.

Ето какво каза той:

"Дали сме възможност на треньорите да правят избор. Друг е въпросът с какво разполагат. Не е наше задължение да създадем талантливо поколение. Аз имам двама сина, не са футболисти, не съм успял. Това, че ние сме успели в живота и футбола, не трябва да носим такъв негатив, ако някъде нещо куца. Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния отбор. Те са подсигурени, аз мога да говоря в тази посока. Всичко друго - успехите, трудът и потта, се кове в клубните отбори. Ако критикуваме, трябва да е конструктивно и да посочваме къде са нещата. Имаше преди спортни интернати, сега са закрити. Прекалено много искате от нас. Има голям отлив на деца, физкултура не се играе... Старая се да посоча от къде трябва да се почне - от училище, от физическото, после клубовете.

Аз съм на обществена длъжност в БФС, пари не получавам и не трябва да давам обяснения. Всеки си има някакви ангажименти. Ние сме отговорни за условията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на състезания, мероприятия? Това е ролята на БФС".

Красен Кралев с важна информация за новия национален стадион и "Българска армия"

Красен Кралев с важна информация за новия национален стадион и "Българска армия"

Вижте какво каза той