В последните години пътят от Коматево към комплекс "Царско село" на Околовръстното в София стана добре утъпкан, пише "Тема спорт". Куп играчи го извървяха. В обратната посока също имаше движение. Това лято Ботев Пд купи атакуващия халф на царете Дилан Мертенс. Ненужният вратар при жълто-черните Янко Георгиев веднага бе прибран от столичани. Преди години подобен ход имаше и спрямо друг страж, сърбина Иван Чворович, който в момента е мениджър на Тодор Неделев.

Преди година Лъчезар Балтанов и Иван Бандаловски започнаха кампанията в Ботев при Ферарио Спасов, но постепенно отпаднаха от сметките и напуснаха в посока Царско село. Екипът на пловдивчани е носил и Васил Шопов, който обаче не премина директно, а отиде на Околовръстното след период в ЦСКА 1948. Кавдански пък е носил екипа на другия тим под тепетата - Локомотив. През "Лаута" е минал и друг играч на царете. Димо Бакалов.

Царско село - Ботев (Пловдив): (Съставите)
на живо

Царско село - Ботев (Пловдив): (Съставите)

Гостите са без Атанас Илиев

Крилото на столичани Петър Атанасов тръгна за големия футбол именно от Ботев Пловдив. Той обаче така и не успя да се наложи при канарчетата, като беше даван под наем в Раковски и Черноморец Бс.