Един от най-големите български футболисти Красимир Балъков, празнува рожден ден днес. Виртуозният плеймейкър, пленил с играта си милиони фенове по света, навършва 54 години.

Красимир Балъков: Изхабих много енергия в националния отбор, а се отнесоха неуважително с мен

Красимир Балъков: Изхабих много енергия в националния отбор, а се отнесоха неуважително с мен

"Аз съм много разочарован от това, което се случи "

Балъков е от златното поколение, което зае четвърто място и се окичи с бронзовите медали на световното първенство по футбол в САЩ през 1994 година. Тогава Бала, заедно с голмайстора на шампионата Христо Стоичков, бяха включени в идеалния отбор на световното първенство.

За националния ни отбор Балъков игра от 1988 до 2003 година и има 92 мача и 16 гола. Той е избиран на два пъти за Футболист на годината на България - през 1995 и 1997 години.

Легендарният полузащитник остави трайна следа не само с националната фланелка, но и с екипите на родните Етър, ЦСКА, португалския Спортинг и германския Щутгарт.

Преди да поеме националния отбор през 2019, Бала беше начело на Етър, с който постигна впечатляващи резултати. В средата на октомври 2019 година Бала напусна представителния ни тим и се отдаде на заслужена почивка, след разгромната загуба от Англия с 0:6. Преди това амбициозният наставник беше начело и на бургаския Черноморец. Стилът на игра на водените от него тимове се отличава с добра организация и търсенето на нападателна игра.

Празника легендата на българския футбол ще посрещне в Германия, където стриктно спазва мерките за борба с пандемията, причинена от коронавируса.