Темата с проекта за построяването на нов национален стадион, с който България да може да участва в сборна кандидатура за домакин на Европейско или Световно първенство, ще има развръзка през септември. Причината за забавянето се дължи на изборите в две от страните, с които кандидатстваме заедно по проекта.

"Работи се за нов национален стадион. Решението ще го вземем, след като окончателно се договорим с останалите страни-партньорки, с които ще кандидатстваме за Европейско или Световно първенство. Първо трябва да бъде взето решението дали ще е форматът за Европейско или Световно, от там ще се види какъв е капациатетът на стадиона, който трябва да направим."

"Така или иначе в две от партньорските ни държави предстоят предсрочни избори, помолиха ни да изчакаме. Срещата ни в Букурещ, която беше предвидена за юни, се отложи за септември. Тогава ще бъде ясно какви ще са правителствата там, каква ще е политиката, дали ще подкрепят този проект. Така че повече информация ще може да има едва септември."

"Имаме определени няколко терена, определени от Столична община, от които Правителството трябва да определи къде ще бъде Националният стадион. Тези терени, които са предложени, всички са добри. Където и да решим да го построим, все ще е хубаво, просто всеки терен си има и плюсове, и минуси. По тоя въпрос след септември ще има повече яснота", заяви Кралев.

Бойко Борисов: Усилията ни във футбола трябва да са насочени най-вече към школите

Бойко Борисов: Усилията ни във футбола трябва да са насочени най-вече към школите

"Ще има пари и за стадиони"