Министърът на младежта и спорта и кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС във Варна Красен Кралев и кметът на Провадия инж. Жоро Илчев откриха ново игрище за мини футбол и зона за фитнес на открито в града.

Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта със 185 806 лева. Футболното игрище разполага с изкуствена настилка, осветление и трибуни.

То ще се използва както от футболния отбор на Провадия, така и от всички жители на града.

"През последните четири години се направи много за спорта в България. Това е поредният реализиран проект. Само със средства на ММС са ремонтирани и изградени близо 100 спортни съоръжения. Ще продължим да инвестираме в спортна инфраструктура, за да може нашите деца да спортуват на модерни игрища и да ни радват с успехите си. Пожелавам ви със здраве да използвате новото бижу на Провадия", заяви Красен Кралев.

Спортният министър изненада отбора на Провадия със спортни екипи, футболни топки, мрежи и флагчета.

Кметът на Провадия Жоро Илчев благодари на Красен Кралев за подкрепата към спорта в града. Той подари на спортния министър часовник, който да му напомня, че е време да посети Провадия отново. Илчев изказа благодарността си към правителството и премиера Бойко Борисов за цялата подкрепа, оказвана на града.

Красен Кралев направи инспекция и на игрището за мини футбол и баскетбол в Игнатиево. Кметът на Община Аксаково Атанас Стоилов и кметът на Игнатиево Димитър Димитров запознаха Кралев с етапа на строителството на съоръжението. То също ще разполага с изкуствена настилка, трибуни и осветление. Средствата, отпуснати от ММС за реализирането на проекта, са в размер на 153 279 лв.

В днешния ден Кралев посети Ветрино, където се срещна с жители и представители на спорта в общината. По време на срещата Красен Кралев подари спортни екипи и футболни топки на с. Момчилово. Министър Кралев и кметът на селото Пламен Петров обсъдиха възможността да бъдат ремонтирани съблекалните на стадиона, където местният тим провежда мачовете си.

Красен Кралев пое ангажимент и пред кмета на Община Ветрино Димитър Димитров в общинския център да бъде изградена площадка за стрийт фитнес. Димитров и жителите на общината благодариха на Кралев за усилената работа и грижите, които полага за българския спорт и всички спортисти.

Красен Кралев и Кирил Ананиев дадоха начало на реконструкцията на зала "Борис Гюдеров" в Перник

Красен Кралев и Кирил Ананиев дадоха начало на реконструкцията на зала "Борис Гюдеров" в Перник

Стойността на проекта е 535 812,14 лв