Министърът на спорта Красен Кралев коментира евентуалното завръщане на феновете по трибуните. Той обяви, че щом ситуацията позволява, съоръженията ще бъдат отворени. 

"Отварянето на стадионите за публика не е решение, което министърът на спорта може да вземе сам. Знаете, че винаги съм бил най-големият лобист за спорта. Все пак трябва да сме разумни и здравето на хората ни е приоритет. Полагаме усилия, изчакваме здравните власти да анализират ситуацията, и ако има възможност, ако ситуацията е подходяща, ще отворим стадионите. И аз искам да ходя на спортни събития заедно с феновете. Още малко търпение и мисля, че и този проблем ще бъде разрешен".

"Ние се стараем в условия на пандемия да организираме по невероятен начин много тежки състезания. Ще бъдем домакини на олимпийската квалификация по борба. И там ще ни трябва публика. Водим преговори с Международния олимпийски комитет да поемем домакинството на олимпийската квалификация по бокс. Ако Лондон откаже, вероятно ще ни я дадат на нас. И там ще ни трябва публика. Но трябва да се съобразим с мнението на лекарите, защото утре те са на първа линия, те отнасят най-голямата тежест в борбата с коронавируса. Трябва да имаме малко по-голямо търпение. Виждате, че състезанията в цяла Европа се провеждат без публика, а на много места се отменят", обясни Кралев по време на посещението си в Русе.

Красен Кралев: Следим с тревога случващото се в ЦСКА

Красен Кралев: Следим с тревога случващото се в ЦСКА

"Държавата няма как да се ангажира пряко със спасяването на даден отбор"