Министърът на спорта - Красен Кралев, коментира футболни въпроси в Асеновград. Той обяви, че това, което е видял по трибуните в първия кръг на първенството му се е харесало и ако се продължава по същия начин може да се увеличи процентовия капацитет за допускане на посетители в съоръженията.

"Обществото е разделено относно темата с допускане на зрители по стадионите. Трудно е да се вземе решение, тъй като спорт без зрители не може. Всеки иска да гледа, спортистите да бъдат следени. Аз смятам, че и в двата случая взехме правилно решение. Веднага след пандемията допуснахме зрители на стадионите. Разочарован съм, че в някой клубове не спазваха мерките. Проявихме разбиране и толерантност и ми се иска да покажат същото. Умолявам ги да спазват изискванията, тъй като от тях зависи здравето им. Доволен съм от първия кръг, което видяхме. Нещата бяха малко по-различни. Ако продължим в този дух, се надявам в скоро време да се увеличава бройката, която ще допуснем. Сега не може да говорим за това нещо. Нашите решения зависи от феновете и как ще се представят на мачовете. Желанието ми да вървим към увеличаване", каза Кралев.

Министър Кралев обяви първите 15 училища, в които ще се изграждат физкултурни салони

Министър Кралев обяви първите 15 училища, в които ще се изграждат физкултурни салони

Спортният министър посети ОУ „Отец Паисий“ в село Тополово, за което Министерски съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на ММС в размер на 840 000 лв. за нов спортен обект

"PCR-тестовете гарантират, че ще опазим здравето на играчите. Сумата за един отбор е до три хиляди лева и се прави веднъж в месечно. Не виждам какво ще ги ощети. Ако има хора със симптоми, трябва да се тестват останалите, за да предпазим и противниковите отбори и съотборниците на заразения спортист от инфектиране. Смятам, че всичко е в рамките на нормалното и във възможностите на професионалистите да се справят с това. Нека продължим в тази насока и съвсем скоро да регистрираме намаления на заболелите в България", допълни той.

"Очакванията ми за сезона са да минем през тежката пандемия и да върнем нормалния живот. Не най-големият проблем е това, което става в първенствата в отделните страни, а за международните срещи. На клубните отбори и националните такива. Знае се, че международните състезания са спрели навсякъде. Всеки взима отделни решения. Олимпиадата е отложена, а квалификациите трябва да се провеждат тепърва. Искам да бъдат здрави, да се проведе един демократичен конгрес по правилата през декември. Да се събере ръководството на БФС и да продължим да работим добре за в бъдеще".

Министър Кралев проведе работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров

Министър Кралев проведе работна среща с посланика на Русия Анатолий Макаров

Двамата обсъдиха традиционно добрите отношения между Русия и България в областта на спорта

"Доколкото ми е известно следя процесите в Пловдив. Общината е обявила проекти - за 25 милиона и 12 млн. процедурите вървят, надявам се да няма обжалвания и да започнат строителните дейности. Държавата направи каквото се иска, но оттук-нататък трябва да се спазят процедурите", завърши Красен Кралев.