Министърът на младежта и спорта - Красен Кралев, коментира желанието на феновете на Левски и ЦСКА стадионите у нас да бъдат отворени за привърженици. 

"Всички би трябвало да си помислят какво трябва да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите. Според мен въпросът трябва да е насочен към фенклубовете - дали са готови да спазват тези правила", каза Кралев. 

"Обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития", добави той. 

По думите му сме в условия на пандемията и не трябва да се застрашава здравето на хората. Той добави, че като спортен министър знае най-добре каква е нуждата на спортистите да бъдат подкрепяни от публика, както и нуждата на публиката да гледа любимите си отбори, любимите си спортове, но имаме чрезвичайна ситуация, в която трябва здравето на спортистите и българските граждани да е по-важно от всичко.

"Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Разбира се, ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани", завърши Кралев пред медиите във Варна.

И феновете на Левски поискаха публика на стадионите

И феновете на Левски поискаха публика на стадионите

Поне 30%