Един от треньорите в школата на ФК ЦСКА 1948 и бивш играч на ЦСКА и Литекс - Костадин Хазуров, сподели пред "Мач Телеграф" какви са му очакванията за предстоящата среща между ЦСКА 1948 и ЦСКА. Той определи наличието на българи в състава като голямото предимство на ЦСКА 1948 в този сблъсък.

- Какви са ти очакванията за срещата между ЦСКА и ЦСКА 1948?

- Очаквам да се получи хубав мач и ЦСКА 1948 да победи. Отборът показа в последната среща, че е в добра форма и заслужено победи с 6:0 Локо Сф в "Надежда". Мисля, че играта още ще се подобрява и това ще се види на терена.

- Може ли да има фаворит в подобен двубой?

- Не! Преди мача шансовете са 50 на 50. Ще видим какво ще се случи по време на срещата. В последния двубой на "Армията" през първото полувреме ги надиграхме тотално според мен. Накрая победиха с красив гол от дистанция. Случва се, но като цяло - се представихме много добре.

- Може ли този последен двубой между двата тима да повлияе на тази среща по някакъв начин?

- Не мисля. Това е различен мач. Сега е и друг треньорският щаб в отбора. Коренно различна среща ще бъде.

- Според теб успяха ли двата отбора да надградят през зимната пауза?

- Мисля, че и двата тима успяха да надградят през зимата.

- ЦСКА са се устремили към титлата. Мислиш ли, че ще имат сили да я вдигнат?

- Смятам, че ЦСКА може да стане шампион. Дори вярвам, че ЦСКА 1948 има сили за титлата. При една победа сега може да се намесим в битката. До края има много мачове. Тепърва идват дербита и лидерите ще играят един срещу друг. Трудно ще бъде за нашия отбор, но всичко е възможно.

- Ако се стигне до поражение през уикенда, губи ли ЦСКА 1948 шанс за титлата при загуба в неделя?

От МВР с категорична позиция за ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА, изпратиха две писма до БФС

От МВР с категорична позиция за ФК ЦСКА 1948 - ЦСКА, изпратиха две писма до БФС

Реакция до момента няма

- Да, разликата ще стане много голяма при евентуална загуба. Но все пак целта пред нашия отбор са евротурнирите. Всичко, което постигнем повече от това, ще е бонус.

- А може ли да се каже тогава, че напрежението е в лагера на ЦСКА?

- Така е и голяма част от него се създава от феновете, които също оказват влияние. Привържениците на ЦСКА са нож с две остриета. От една страна помагат, но ако не вървят добре нещата, се обръщат срещу отбора. От тази гледна точка при нас е доста по-спокойно и продължаваме да се развиваме. От 2016-а досега клубът надгради много. Със сигурност ние сме най-бързо развиващия се отбор в нашия футбол. Имаме три отбора, в които играят предимно българи. Това е и предимството за нас, защото те знаят какво означава ЦСКА, какво е мач с Левски. Без да обиждам чужденците, но те са наемници. А на "Армията" са прекалено много. Но това е въпрос на клубна политика.

- Много хора са на мнение, че ЦСКА печели мачовете си без да блести.

- Факт е, че по този начин взеха много точки. Особено през есента. В крайна сметка обаче това нещо се обръща, ако не играеш добър футбол. Късметът не може да те покрива всеки път. За мен ЦСКА не играе убедително.