Председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов даде мнение за неспиращите атаки към реферите и техните решения. Според ръководителя, обект на нападките е именно той.

"Атаките са единствено и само срещу мен. Само срещу Председателя на комисията. Не виждам какво толкова се е променило, след като 90% от Комисията си остана. Единствената промяна, която е, съм аз. И затова приемам, че атаките са лично срещу мен. Това дали съм трън в петата ще го кажат най-добре хора и да кажат за какво им преча. Целта на тези декларации е да се окаже натиск на съдията преди мача, за да може той да не греши в полза на единия отбор, а всичко, което може да се дава и този отбор, който е пуснал декларацията, да бъде ползван от съдийски "чадър", каза Гергинов пред NOVA.

Петър Петров: Недоумявам думите на Гергинов, потомствен левскар съм

Петър Петров: Недоумявам думите на Гергинов, потомствен левскар съм

"Няма как да получа наряд за съдийски наблюдател"

"Бях на последния мач на ЦСКА и Лудогорец на полуфинала за Купата. Прибирайки се вкъщи заварвам един човек, който дава оценка. На въпроса: "Какво ще кажете за футбола, който играе Вашият отбор?", отговорът беше: "Аз не съм компетентен по играта футбол, има си хора. Но чакайте да ви кажа за съдийството!". Явно беше инструктиран по телефона от някого. Бяха му набелязани ситуации само и само, за да ги има тези ситуации. Не че с нещо са повлияли на резултата, не че е имало и дузпа. Аз гледах и повторението на другия мач, търсех поне три-четири дузпи, но не видях нито една. Съмнението в съдията остава и работи в неговия мозък. Много трудно се преодолява подобно нещо. Съдията винаги има едно на ум и точно от тази страна се оказват и атаките върху съдиите преди мач. Правя и промени и в съдийските наблюдатели, защото искам съдиите да не бъдат подложени по никакъв начин на въпроса: "Какво се случва, защо е тук този съдийски наблюдател, след като в нашите среди той се води човек на отбора "Х" или на отбора "Y". Две помени съм направил досега на съдийски наблюдатели. Едната беше на мача Левски - Славия, където беше назначен Йордан Станев. Другият случай беше в последния кръг. Смених Петър Петров на мача Левски - Лудогорец, защото в съдийските среди определено се говори, че този човек някакви симпатии, не мога да кажа ангажименти, към футболен клуб Лудогорец и затова го смених", заяви още Гергинов.