Любослав Пенев загуби изборите за президент на Българския футболен съюз. "Неочаквано". Също толкова и "изненадващо".

Босът на Славия - Венцеслав Стефанов беше притеснително близо в прогнозата си за броя гласове, които ще спечели Пенев, посочвайки шеговито 38. А те бяха точно 36. С два по-малко и от най-негативните очаквания, явно.

Венцеслав Стефанов: Любослав Пенев не бих го направил и домоуправител, Левски го спасиха от будна кома

Венци Стефанов: Любо не бих го направил и домоуправител, спасиха Левски от будна кома

"Като си сложим лампите, които поиска Краля Слънце, тогава ще се върнем на стадиона"

Не било законно, не било честно, "мачът" бил уговорен... И така да е, всичко свърши. И има само един голям губещ. Който захвърли международна треньорска кариера, за да угоди на егото си. А може би и не само. Тотален провал. На изборите, а и извън тях.

Сега какво?

Обратно към Валенсия? Надали, ако си спомним добре реакциите в Испания след като вторият отбор на клуба беше буквално изоставен от Любослав Пенев. Резултатите бяха добри, всичко вървеше чудесно, обществеността приемаше Любо като божество и медиите потреперваха при възможността да направят "ударно" интервю с Ел Голеадор. Да се докоснат до подобна величина от миналото. Там някъде остава и самият бивш селекционер на България. С всичките си безспорни постижения, успехи, поводи за радост, подарени от него на българи и испанци.

Жалко е.

Дори да се завърне във футбола ни, дори да стане голям треньор в някоя далечна страна, върху името на великия номер 9 остава сериозно петно. Което със сигурност никога и по никакъв начин няма да бъде изтрито.

9 причини за очаквания провал на Любослав Пенев

9 причини за очаквания провал на великия номер 9

Рискът да пренебрегнеш собствената си мечта, за да сбъднеш нечий чужд блян

Унижение.

Друга ключова дума, която се завърта в съзнанието ни като танц на новия-стар президент в популярно заведение. Всички приказки, обещания, демонстрирано самочувствие, прокламирани виждания за бъдещето на футбола ни от Любо и екипа му се изпариха със страшна сила.

Мачът бил уговорен...

Г-н Пенев, вярно че живяхте дълго време зад граница, но нима сте забравил дейстителността в родината Ви? Думите може и да не са лично Ваши, но при всички положения опитите да се принизи успехът на съперника не са ОК - нито в играта на терена, нито извън нея - в истинския живот. Поражението се приема с вдигната глава, а не с обиди и клевети, които дори да съдържат някаква истина, на практика са недоказуеми. Щеше да е добре поне за пред хората да бяха минали събитията веднъж без нападки и "хапане през клетката", след като катанецът вече е щракнал.

Снимка 340661

Източник: LAP.bg

Любослав Пенев разчиташе на едно солидно рамо. Вместо това получи жълт, а след това и директен червен картон от своите "надеждоносители" в страната. Отново - без значение от конкретния цвят на техните краски. Но защо пък да е без значение? Нека бъдем конкретни. Кандидатът за президент на БФС попита на пресконференцията си в телеграфната агенция няма ли да бъде подкрепен и ще заяви ли ЦСКА конкретната си позиция. Нямаше отговор. Все още няма. Така и не разбрахме дали сред тези 36 гласа за емблематичния таран се съдържа и един "армейски".

Защо Пенев направи всичко това? Защо жертва себе си, в очакване да се случи едно невъзможно чудо? Дали това беше предварително планирано? Дали някой си създаде имагинерен враг, за да се вдигне в очите на социума? Да изглежда като по-малкото зло? И още, и още, и още подобни въпроси изникват в съзнанието на всички, интересуващи се от бъдещето на българския футбол.

А то изглежда по-розово от всякога. Лилаво дори, получило се от смесването на еднакво ярки синьо и червено. С тъмнозелен оттенък, разбира се.

Снимка 340611

Източник: LAP.bg