Левски отправя повече точни удари средно на мач в сравнение с ЦСКА, а "червените" са по-добри във въздушните единоборства. Това показва статистиката от началото на сезона за двата столични гранда преди дербито между тях, което ще се играе в неделя, пише dsport.bg.

За сезон 2022/2023 "сините" са отбелязали 28 гола, докато "червените" са били точни 23 пъти. Левски създава средно по 7 добри голови възможности на мач, а за ЦСКА шансовете са 4,8. "Сините" уцелват вратата средно по 6 пъти на мач, докато "червените" са точни в 4,2 от случаите, показва статистиката на InStat.

Интересното е, че и двата отбора успяват да бъдат точни при пасовете си в 82% от случаите в своите срещи, а по този показател с възможностите са почти изравнени.

При центриранията двата отбора имат също различна успеваемост. Статистиката показва, че Левски и ЦСКА центрират средно по 15 пъти на мач, но точните центрирания са 5 за Левски и 3,6 за ЦСКА.

Процентът на спечелени единоборства при двата отбора е почти изравнен, като "сините" имат леко предимство. Във въздуха обаче "червените" са по-добри. Там те печелят 56% от единоборствата срещу 52% за Левски.

Голяма разлика обаче има в успешните дрибли. Очевидно футболистите на Левски преодоляват по-добре съперници "един срещу един". Там успехът на сините е в цели 61% от случаите срещу 53% за футболистите на Саша Илич.