Ивелин Попов даде интересно интервю, разпространено от руските медии. Капитанът на националния отбор на България говори за личния си живот, но и за националния отбор.

Попов обяви, че "трикольорите" са без селекционер към днешна дата.

Снимка 408674

Източник: twitter

"Да, семейството ми е тук. Красив град е Ростов. Играем, храним се, синът ми играе в школата на Ростов, през септември ще бъде в първи клас. През юли дъщеря ми ще тръгне на детска градина. Искаме да живеем тук.

Снимка 408673

Източник: twitter

Играя вече 7 години в руското първенство. Не съм имал проблеми в отборите си, поне що се касае до адаптацията. С Карпин провеждаме много добри тренировки. Обяснява ни всичко. Искам да отбележа и Луис Мартинес, нашия треньор по физическа подготовка.

Ивелин Попов се размина с тежка контузия

Ивелин Попов се размина с тежка контузия

Капитанът на България мина медицински прегледи

Преди няколко дни треньорът на националния отбор си тръгна, сега не знаем кой ще оглави тима. Имаме нелоши шансове да се класираме за Европейското първенство. Най-важното е, че ръководителите позволяват на футболистите да вършат своята работа, през последните 3 години направихме много, записахме нелоши резултати в Лигата на нациите. Футболните ръководители в България трябва реално да гледат на играчите и да поставят целите, изхождайки от състава. В настоящия момент най-важното е да има спокойствие. Имаме малко играчи в добри тимове зад граница. Един играе в Италия, един в Турция и няколко в Русия. Тези футболисти трябва да бъдат ценени.

Много хора казват, че трябва да играят по-младите играчи. Но футболът се играе не от паспорта, а от футболистите. Ако можеш да играеш, показваш ниво за клуб - това е показател. Имаме много примери, когато играчи на 32 години изглеждат в по-добра форма от младежите. Ако някой мисли, че поставяйки млад футболист в отбора, после ще можеш да го продадеш, това е голяма грешка.

Президентът на Ростов хвали Ивелин Попов

Президентът на Ростов хвали Ивелин Попов

"Той е футболист на топ ниво"

Тодор Неделев е умен играч. Вижда играта добре, умее да изпълнява фаулове. Мога да отлича още Николай Бодуров - опитен защитник от ЦСКА. Харесва ми как ръководи действията на отбора на терена. Мисля, че тези играчи биха демонстрирали добър футбол в руския шампионат", каза Попето.

Нова загуба за Ростов и Ивелин Попов в Русия

Нова загуба за Ростов и Попето в Русия

Поражение с 1:2 от Локо (Москва)