Ивелин Попов е Футболист номер 1 на България за 2015 година! Играчът на Спартак (Москва) спечели вота за журналистите в 55-ата анкета. Попето триумфира в най-ценната индивидуална футболна класация в България за първи път. Миналата година, нападателят става подгласник на победителя Иван Иванов, а през 2011 г. се нарежда зад Димитър Бербатов.

"За мен е чест, развълнуван съм да присъствам на тази церемония сред толкова футболни хора, надяваме се, следващата година да зарадваме привържениците на футбола и церемонията да бъде по-пищна", коментира Попов на награждаването.

На второто място бе избран  Ивайло Чочев. Трети е Георги Миланов. За треньор на годината бе избран Станимир Стоилов, който изведе казахстанския Астана до групите на Шампионска лига.

Церемонията се проведе в столичния комплекс „Царско село". Организаторите показаха уважение към славните играчи от миналото, които преди 50 години побеждават Белгия и класират националния отбор на Световно първенство. Бившите футболисти бяха наградени с почетни плакети.  

В церемонията бяха отличени и най-добрите играчи от „А" група по постове. Три от четирите отличия отидоха при чужденци. Наградите бяха връчени от малки таланти на школите на Левски и на Царско село. 

За Вратар на 2015 година бе избран Боян Йоргачевич от Левски. Негови подгласни станаха Владислав Стоянов и Красимир Костов.

За Най-добър защитник в "А" група бе обявенСтрахил Попов. На второ място се класира Живко Миланов, трети е Атанас Зехиров.

Призът за халф на 2015 бе спечелен от Марселиньо. Втори е Курьор, а трети - Прохазка. Нападател на годината стана Асприля. Втори е Кешеру, следван от Камбуров.

Статуетката за Най-добър чужденец отиде също при бившия играч на Литекс, който сега играе в ОАЕ.

Най-добър млад играч стана Божидар Краев.

В анкетата своя глас дадоха 58 журналисти.

Челна тройка за футболист на България за 2015 година:
1.Ивелин Попов (Спартак Москва) - 241 точки
2.Ивайло Чочев (Палермо) - 108 точки
3.Георги Миланов (ЦСКА Москва) - 61 точки

Най-добър вратар - Боян Йоргачевич (Левски)
Най-добър защитник - Страхил Попов (бивш футболист на Литекс)
Най-добър полузащитник - Марселиньо (Лудогорец)
Най-добър нападател - Данило Асприля (бивш футболист на Литекс)
Най-добър чужденец - Данило Асприля (бивш футболист на Литекс)
Най-прогресиращ млад играч - Божидар Краев (Левски)