Иван Вуцов два пъти се е изправял срещу Милан. Както е известно, сега италианският гранд ще мери сили с нашия шампион Лудогорец. Легендата на Левски коментира предстоящите сблъсъци.

"Така се случи, че два пъти имах възможност да се изправя срещу Милан. Веднъж като играч и веднъж като треньор. И двата пъти те бяха страхотен отбор. Особено, когато бях футболист. Тогава имаха играчи като Джани Ривера, Шнелингер, Сормани. Ривера още играеше и през 1978, когато вече бях поел Левски. За този мач мога да кажа, че много ни липсваше Павел Панов. Не казвам, че с него щяхме да елиминираме Милан, но можеше поне в София да ги победим. Той беше невероятен играч и много важен за нас по онова време.

Когато наближиха мачовете с Милан, не си правехме илюзии, че ще ги отстраним. Знаете, че кучето скача според тоягата. Вече бяха отбор с голямо име и авторитет в Европа. В първия мач гола за нас вкара Антон Милков. Беше бързо крило с отлична техника. Взехме го от Ботев (Пд). Беше и много добро момче. Жалко, че игра малко за нас. Почина при автомобилна катастрофа в края на 1979 година. На реванша не показахме най-доброто от себе си и заслужено загубихме.

Сега двата отбора са много по-равностойни. Когато ние играехме срещу Милан този отбор беше страшилище в Европа. Лудогорец, въпреки някои колебания в играта си, надгражда всяка година и си остава доста хомогенен отбор. Мисля, че имат сили да се противопоставят успешно на Милан. Трудно ми е да дам прогноза, но очаквам много оспорвани мачове, като настройката, с която ще влязат двата отбора в двубоя ще бъде решаваща", коментира Вуцов пред "Меридиан Мач".

Селекцията на Димитър Димитров излиза солено на Лудогорец

Селекцията на Херо излиза солено на Лудогорец

Желаните от наставника имат финансови претенции