Заместник-председателят на ДАМС и член на Изпълкома на БФС Иван Леков заяви, че час по-скоро всичко с базите ще се реши в полза на футболните клубове. „Преди време имаше внесени два законопроекта за изменение на Закона за спорта. Тогава направихме революционно предложение футболните клубове да ползват на концесия базите в срок до 35 години.

Смятам, че държавата прави всичко възможно час по-скоро да реши проблема. 95 процента от спортната база е общинска. Съоръженията на ЦСКА („Българска армия", „Червено знаме" и базата на Панчарево), Левски („Георги Аспарухов" и „Раковски"), Локо (Сф) (стадион „Локомотив") и Ботев (стадион „Христо Ботев") са държавна собственост с принципал ДАМС. Вчерашното решение на тройната коалиция е юридическа формула, която гарантира дългогодишно ползване на базите", каза Иван Леков.

„В най-кратки срокове се надявам всичко да е наред и който има инвестиции, да може да ги влага. Вече имаме и принципно решение за база на футболния съюз. Това вече е факт и в рамките на един месец ще получи реализация. Не трябва да се внася нов законопроект, а могат да се направят само нужните изменения и допълнения. Това са държавни обекти и след решение на Министерски съвет и парламента тези стадиони ще бъдат дадени за дългогодишно ползване.

Държавата обаче ще бъде безкомпромисна, тези съоръжения трябва да останат със спортни цели, това трябва да се има предвид. С парите, които ще получим от УЕФА и от БФС, ще имаме база за националния отбор, с която ще се гордеем. Боби Михайлов и Весела Лечева заслужават само адмирации. Разбира се, и премиерът г-н Сергей Станишев. Политическото решение вече е налице. Вече всичко зависи от юридически казуси. Ако няма обременености, час по-скоро проблемът трябва да бъде решен", завърши Леков.