Иван Колев е пред нов треньорски ангажимент в Азия, където българинът е достатъчно добре познато име. Очаква се в близко време 65-годишният специалист да поеме шампиона на Малдивите Мазия, информира "24 часа".

Ръководството на клуба се е спряло на Колев за наследник на сърбина Миодраг Йешич. Бившият наставник на Славия, ЦСКА и Литекс почина на 8 декември миналата година, като смъртта го завари начело на саудитския Ал-Шоала.

Иван Колев за ада в Индонезия: Натъжих се, когато разбрах какво е станало

Иван Колев за ада в Индонезия: Натъжих се, когато разбрах какво е станало

"Хората там са спокойни"

Колев има богат опит в Индонезия и Мианмар. В първата държава той пристига за сефте през 1999 г., поемайки Персиджа.

Българинът води 2 пъти националния отбор на тази държава, а на клубно ниво в нея е начело още на Митра Кукар, Персипура, Сривиджая, ПС ТНИ и пак на Персиджа.

При първия си престой начело на Индонезия извежда страната до дебютна победа за купата на Азия и до сребърни медали в шампионата на Югоизточна Азия.

Официално: Локомотив (София) се раздели с Иван Колев

Официално: Локомотив (София) се раздели с Иван Колев

Генчев ще е новият наставник

Колев е начело още на държавния тим на Мианмар, а с Янгон Юнайтед спечели 2 пъти титлата на страната и го води в групите на азиатския вариант на Лига Европа, стигайки и до 1/8-финал.

Още когато страната се нарича Бирма Колев я класира на 4-о място на първенството на Югоизточна Азия и е посрещнат с военен парад.

През 2008 и 2009 г. Колев е селекционер на младежкия национален отбор на България.У нас за последно бе треньор на Локо (София), а преди това на Верея, Локо (Горна Оряховица) и Славия.

През 2001 г. Колев влезе в историята на столичните железничари, връщайки ги в елита след пауза от 6 години. В периода 2013 - 2014 г. работи като главен методист в школата на Левски.