Съдийската комисия към БФС определи реферите, които ще ръководят мачовете от 16-ия кръг на Първа лига. В В един от най-интересните двубои от този кръг Левски приема ФК ЦСКА 1948 Сф на стадион "Георги Аспарухов" в събота от 17:30 часа. В тази среща за главен съдия бе обявен Георги Гинчев, а негови помощници ще са Георги Дойнов и Даниел Ников. Четвърти рефер на двубоя ще е Стоян Арсов, а отговорници за ВАР ще са Владимир Вълков и Йордан Петров.

Гинчев е надувал свирката в по един мач и на двата тима от началото на сезона. Първо роденият във Велико Търново рефер ръководи гостуването на ФК ЦСКА 1948 Сф на Арда в шестия кръг, спечелено с 1:0 след гол от дузпа на Ивайло Чочев. В осмия Гинчев бе главен съдия на визитата на Левски на Ботев Враца.

"Сините" спечелиха двубоя на стадион "Христо Ботев" с 2:0 с попадения на Андриан Краев и Илиян Стефанов, но тази среща ще се запомни с двата червени картона, които показа Георги Гинчев. Първо той отстрани халфа на домакините Сантияго Монтоя в 42-ата минута, а в заключителните моменти на срещата бе изгонен и централния защитник на сините Ноа Сонко Сундберг, което породи много полемики дали бранителят е заслужавал червен картон.

Любопитна тенденция се забелязва в шестте мача на Георги Гинчев в Първа лига през този сезон. В тях той е показал 27 жълти и два червени картона. Последните бяха показани във въпросния мач между Левски и Ботев Враца. Интересното е, че от тези шест двубоя - само два пъти са побеждавали гостите и четири пъти домакините са стигали до успех. Двете победи на гостуващите тимове са на Левски и ФК ЦСКА 1948 Сф.

Георги Гинчев ще ръководи битката между Левски и ФК ЦСКА 1948

Георги Гинчев ще ръководи битката между Левски и ФК ЦСКА 1948

Ето всички наряди