Скандалът с „черното тото", който разтресе българския футбол днес, продължава да набира скорост.

След като по-рано стана ясно, че задържаният футболист се казва Даниел Гяуров, сега бе замесено името и на Стивън Петков.

По все още неофициално потвърдена информация, но дошла от няколко различни източника, замесен в грандиозния скандал е бившият играч на Левски и настоящ на Лудогорец Стивън Петков, твърди TV7.

От ръководството на шампионите нито потвърдиха, нито отрекоха информацията, че именно нападателят е бил разпитван от властите.

Интересен факт е, че до последния момент Петков е бил в плановете на селекционера на юношеския национален отбор Александър Димитров за европейското първенство, но изненадващо в деня преди заминаването отпадна от групата.

Силно впечатление след края на шампионата на Стария континент направи и изказването на наставника. При прибирането си в София той заяви, че причините за представянето на България се коренят много дълбоко.

За съжаление случаят със задържаните по подозрения в уреждане на мачове не е първият подобен, в който се намесва името на  България. Темата около черното тото беше изключително актуална след скандалната контрола между България и Естония, която завърши 2:2 с четири дузпи. В края на 2012 г. пък дузина футболисти бяха разпитвани у нас заради съмнителни залози . 

През 2011 г. УЕФА и ФИФА започнаха  разследване за приятелската среща на националния ни отбор с Естония. Важно е да се отбележи, че тогава българската страна не беше намесена в разследването, а съмненията за манипулиране на двубоя паднаха върху арбитрите и организаторите на двубоя. Причината за разследването бяха необичайно високи залози за срещата, както и фактът, че всичките попадения паднаха след изпълнение на дузпи.

В края на 2012 г. пък дузина футболисти бяха разпитани у нас заради участие в нелегални залагания. Някой от тях бяха представители на играещия в "А" група тим на Черноморец. В крайна сметка до знакови арести не се стигна и нова информация по случая не се появи.

Със сигурност името, което свързва България най-сериозно с уреждането на мачове, е това на Костадин Хаджииванов, известен още като Коце Маца. Бизнесменът е считан за един от най-големите босове на черното тото в световен мащаб и е издирван от Интерпол.