Вратарят Славчо Тошев ще се занимава с подготовката на вратарите в подвизаващия се в Югозападната "В" група Бенковски (Пз). Бившият младежки национал, чийто договор с Ботев изтече на 30 юни, е приел предложението на шефовете на Бенковски Иван и Красимир Папазови да работи в родния си град, докато чака оферти към него, пише "7 дни спорт". Интерес към Тошев проявяват клубове от Гърция и Израел, но все още не са водени сериозни преговори.

Днес на стадион "Георги Бенковски" в родния си град Славчо ще дебютира в новото поприще. Тимът на Бенковски започва лятната си подготовка, а Славчо трябва да тренира вратарите на отбора.

"През тази година отборът се класира във "В" група, а за догодина шефовете искат да се класира в "Б". Последните 5 месеца в Ботев не получавах заплата и се налагаше да плащам от собствения си джоб наемите на квартирата си в Пловдив. Тук ще вземам прилично възнаграждение", заяви самият Тошев.

Той е подал документи в арбитражния съд на БФС. Вратарят се надява от там да разрешат въпроса с дължимите му заплати.

"Ако арбитражният съд не може да разреши моя казус, ще се обърна към граждански съд и вече съм се консултирал с известна пловдивска адвокатка", каза още Тошев.