По-рано днес, на работна среща между БФС, ПФЛ, Столична община, Столична дирекция на вътрешните работи и в присъствието на представители на ЦСКА и Левски, бе взето решение двубоят между двата клуба, предварително насрочен за неделя, 8 октомври 2023 г. от 14:45 ч., да бъде проведен ден по-рано - на 7 октомври, със същия начален час.

Счита се, че причина за това е желанието вечното дерби да се размине със Софийския маратон, който също бе насрочен за 8 октомври.

На 7 октомври обаче има друго събитие в столицата, чието провеждане и охраняване може да създаде проблем около нормалното протичане на дербито. В намиращия се в непосредствена близост парк център "Юнак" по това време ще се състои Retro Lovers Fest. Най-големият ретро музикален фестивал у нас е предвиден за 6 и 7 септември, като в съботния ден програмата стартира от 12:00 ч. и ще продължи до 22:00 ч. По това време на сцената ще излязат музикални любимци от 90-те като Milli Vanilli, C-Block, La Bouche, NANA, както и български изпълнители, сред които "Гумени Глави" и Румънеца и Енчев.

БФС смени датата на Вечното дерби!

БФС смени датата на Вечното дерби!

Ето кога ще се играе