Един час с Христо Стоичков, който младите футболни таланти на Петрич няма да забравят, и 5 минути, които могат да променят живота на всеки от тях. Точно толкова продължи мотивационното слово, което Камата държа пред местните школи. Стоичков посети града по покана на Община Петрич и д-р Христо Мазнейков като част от лятното турне "25 години от САЩ "94", с което представя биографията си "Христо Стоичков. Историята" (изд. "Софтпрес").

Носителят на "Златната топка" бе провокиран от въпрос на едно от децата - "Как да стигна до Барселона?". С типичното си чувство за хумор Стоичков отвърна, че начините са няколко, с различни превозни средства, но всеки от тях включва "труд, много труд и след всичко това - много труд". После опита да вмести в няколко минути част от основните послания на биографията си, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков.

Христо Стоичков: Обещавам ви, че ЦСКА ще има нов стадион!

Христо Стоичков: Обещавам ви, че ЦСКА ще има нов стадион!

"Ще говоря с Гриша Ганчев. Никой няма да къса детелинки, няма да реже дървета!"

"Имаш една цел за осъществяване, но тази цел изисква много работа. Трябва да слушаш треньора на първо място, трябва да слушаш родителите си, трябва да си много добър ученик и да си най-добрият във футбола", обясни Стоичков. Той припомни, че е започнал от футболна школа в Пловдив, два пъти е бил спиран от футбола, но никога не се е отказвал от детските си мечти. Цялата реч на Камата можете да прочетете в блога на "Софтпрес".

"Никога не съм казвал "аз" и през годините също продължавам да държа на това. Независимо че съм станал европейски шампион с "Барселона", независимо че съм спечелил "Златната топка" или "Златната обувка" от световно първенство - всички тези неща са се случили благодарение на моето семейство, моята съпруга, моите деца и моите колеги", наблегна Камата.

След срещата си с местните любители на футбола заедно с кмета Димитър Бръчков Стоичков преряза лентата на обновения спортен терен до гимназия "Пейо Яворов".

Христо Стоичков ще участва в откриването на новия стадион в Петрич

Христо Стоичков ще участва в откриването на новия стадион в Петрич

Беласица остава на култовия "Цар Самуил"

"Като футболист, като човек, господин Стоичков, винаги сте бил пример за професионализъм, за твърдост на характера. Именно затова децата гледат на вас като пример, който да следват в своя живот", бяха думите на кмета към Христо Стоичков.

Биографията на Модерния ляв е истински феномен за родното книгоиздаване и само 9 месеца след излизането си вече има над 50 000 продадени екземпляра. "Историята" разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на "Камп Ноу" и в нея единственият български футболист, носител на "Златна топка", най-после допуска публиката близо до себе си.

Христо Стоичков: Болно ми е за българския футбол! Американското лято няма да се повтори скоро

Христо Стоичков: Болно ми е за българския футбол! Американското лято няма да се повтори скоро

"Забравихме как да учим нашите деца, как да ги тренираме"