Легендата на българския футбол Христо Стоичков вероятно е решил да спре окончателно с треньорството и да се съсредоточи върху кариерата си на журналист. Това става ясно от сайта на треньорската школа у нас. Според него цели 136 специалисти имат най-високия лиценз на УЕФА PRO.

От тях само двама - Стоичков и гъркът Христиакис Косианос, не са си подновили тапиите. Тази на Камата е изтекла в края на миналата година, а на съседа - на 30 юни тази година, пише "24 часа".

Кратката треньорска кариера на Стоичков стартира на 15 юли 2004 година, когато бе назначен за селекционер на националния отбор. На 11 април 2007 г. той подаде оставка и пое Селта. След това работи в южноафриканския Мемалъди Съндаунс и Литекс. За кратко бе обявен и за наставник на ЦСКА. След това имаше няколко оферти за работа, но ги отклони.

На доста интересни имена пък изтичат лицензите в края на тази година. Става въпрос за Александър Димитров (наставник на младежите национали), Александър Георгиев, Александър Томаш (Берое), Васил Боев, Викторио Павлов, Владимир Иванов (Монтана), Георги Чиликов, Добромир Митов (помощник в ЦСКА), Евгени Колев, Здравко Здравков (вратарите на Лудогорец), Мариян Христов, Николай Николов, Петър Колев, Радостин Кишишев (Черноморец), Росен Кирилов (Етър), Светослав Тодоров, Стойчо Драмов, Тодор Янчев и Христо Янев.

Христо Стоичков: Ние не можем да се сравняваме с големите сили

Христо Стоичков: Ние не можем да се сравняваме с големите сили

"Дано не се уплашат на "Уембли"