Български деца разчувстваха футболната легенда Христо Стоичков в културния институт към посолството във Варшава.

Камата представи своята биография "Историята" и пред родните фенове в Полша. Най-продаваната книга у нас за 2019-а, написана съвместно с Владимир Памуков и издадена от "Софтпрес", вече гостува в четири държави - Англия, САЩ и Канада. Българчетата в Полша подариха на Стоичков фотоалбум с рядко срещани негови снимки. А малката Рая му подари картичка, но имаше условие - да напише послание до идола си. "С много обич на бате Ицо", изпълни задачата Рая.

"Върнахте ме към спомени от преди три десетилетия - обърна се Стоичков към препълнената зала. - През 1989 година гостувахме с ЦСКА на Рух в КЕШ и ги отстранихме без проблеми. Жалко, че сега ситуацията е различна в класите на българските и полските отбори. Много се радвам, че виждам толкова малки деца и ми пожелавам да прочетат моята "История". Още в началото се обръщам към всички да следват мечтата си. Аз моята я гоних и я постигнах. Искрено вярвам, че някое от тези прекрасни деца един ден ще бъде най-добър в своята област."

Изненадващо много полски фенове също дойдоха в българския културен институт, за да се срещнат със Стоичков. От фенклуба на местния Ягелония му подариха фланелка с неговото име. Припомниха му, че с националния отбор на България е играл на техния стадион преди 32 години.

Стоичков гостува и на нашия посланик Емил Ялнъзов, който получи копие от "Златната топка".

В сряда вечер "Историята" за първи път направи промоция и на чужд език. Местно издателство взе правата и издаде книгата на полски в тираж от 8000 броя. В отговор на прекрасното гостоприемство Стоичков даде над 10 персонални интервюта за различни медии и отделно пресконференция.

Христо Стоичков ще е един от ВИП-гостите на церемонията по връчването на "Златната топка"

Христо Стоичков ще е един от ВИП-гостите на церемонията по връчването на "Златната топка"

Поканата към Камата е от две места