Христо Стоичков даде специално интервю за колегите от "Нова" телевизия, в което изрази болката си от това, че България пропуска нов голям футболен форум. Камата допълни, че не иска да се завръща у нас, за да не бъде въвличан в манипулирането на мачове.

Легендарният ни играч категорично отхвърли и възможността някога да стане президент на БФС.

Христо Стоичков: Пред мен имаше две възможности - да стана престъпник или футболист

Христо Стоичков: Пред мен имаше две възможности - да стана престъпник или футболист

"През главата ми минаваше идеята да забягна в друга държава "

"Париж е голям и красив град, но два пъти падна в българските крака, 1993 година, когато с великолепна игра се класирахме за Световното първенство с двата гола на Емил Костадинов. в Париж спечелих Златната топка. На най-високото стъпало, да си тръгнал от една малка България, няма как да се опише", започна легендата на българския футбол.

"Имахме този шанс през 1993 година, играехме на запад, елиминирахме Франция, направиха промени, след това станаха световни шампиони, елиминирахме Германия, направиха промени. Ние сме от днес за днес, нямаме стратегия за нашия спорт, днес излизаме трябва да победим с 3:0, утре какво ще стане не знаем, няма основа, детско-юношеският футбол го няма".

"Не сме заслужили, на каква основа да сме там, били сме Швеция и Холандия, но какво от това, да престижно е, но във важния мач срещу Беларус губим. Върнах се и видях за какво става въпрос в българския футбол. Не искам да ме командват, не искам да съм там. Затова ги оставих да се трудят и да си канят президенти, които никога не са играли футбол. Да се снимат и да си мислят, че правят нещо голямо. Няма шанс да стана президент на БФС, защото не искам да бъда там".

"Ще се радвам, някой да вземе Златната топка, бил съм Спортист на годината, пет пъти Футболист на годината. След мен са двамата Петрови - Стилиян и Мартин, и Бербатов. Ицо Стоичков е само един, колкото и да ме плюят. Тези, които са облечени с другата униформа, явно не го знаят. Затова им го повтарям. На техния стадион няма да се роди такъв като мен.", добави легендарният №8.

Христо Стоичков удари рамо на... БФС!

Христо Стоичков удари рамо на... БФС!

И Камата се обяви срещу рестрикциите в хазарта

"Аржентина ще е световен шампион, Франция ще е на финал, последната голяма възможност на Меси, желая му го от сърце", завърши Стоичков на въпрос кой отбор ще стане световен шампион.