Легендата Христо Стоичков изрази своето съжаление за всичко, което се случва в българския футбол. Пред колегите от bTV Камата беше категоричен, че подвигът ни от Мондиал 1994 едва ли някога ще се повтори.

"Все ме питат хората кога ще се повтори американското лято, но времето си минава и ние нищо не правим за това да има развитие. Болно ми е. Мисля, че няма да се повтори скоро. Забравихме как да учим нашите деца, как да ги тренираме. Забравихме, че резултатите не са от днес за утре. Това постижение е резултат на една програма, един цикъл на много труд".

Христо Стоичков: Обещавам ви, че ЦСКА ще има нов стадион!

Христо Стоичков: Обещавам ви, че ЦСКА ще има нов стадион!

"Ще говоря с Гриша Ганчев. Никой няма да къса детелинки, няма да реже дървета!"

"Болно ми е за българския футбол. Ние нямаме специалисти, нямаме стратегия за работа, искат всичко да се случи от днес за утре. Когато нямаш база, няма как да научиш едно дете да обича отбора и да знае историята му. Сега се водят някакви футболисти от чужбина, които ги карат да гледат някакви снимки на бившите играчи на клуба. Това не е история, така не може да стане. Това е като врабчетата - днес на едно дърво, а утре на друго", добави легендата на българския футбол.

"Първият ми кумир беше моята фамилия. Благодарен съм много на татко и дядо. Разбира се, имах любимци и във футбола. Без да имаш свой идол, чиито успехи да следваш, няма как да успееш. В България съм имал няколко - Наско Узунов, Петьо Зехтински, Антим Пехливанов, Коце Костадинов, Цецо Цветанов, Борето Тютюков и др. За мен "аз" не съществува. Без фамилия, приятели и колеги в живота няма как да успееш. Аз съм постигнал всичко това, защото винаги съм следвал целите си", допълни още Камата.

Стоичков разкри кой ще е наследникът на Меси и Роналдо

Стоичков разкри кой ще е наследникът на Меси и Роналдо

Камата е на мнение, че Мбапе може да се изкачи на световния футболен връх

"За нас беше много лесно да вникнем в думите на хората, които играеха в Германия. Имахме професори в отбора и един академик. Те имаха голям дял за успеха срещу Бундестима. Постоянно ни говореха, че ние сме по-добри и ще ги победим. Когато слушаш хора, които играят в Германия, те ти дават увереност. Когато в нашия лагер дойде Франц Бекенбауер, Данчо Лечков му обясняваше, че никога няма да разберат нашата схема и ще ги бием. Ние бяхме около басейна и играехме карти, а немците - заврени в бункер, все едно още беше войната от 1944-та. Едно щастливо американско лято. Това е един плод, който си го обрахме ние. Тръгнали сме от далечната 83-та/84-та година, когато сме играли в младежките отбори", призна още носителят на "Златната топка" за 1994 г.

"Когато преди време докарах хора, които да построят нов стадион, ние ги изгонихме. В Пловдив нямаше как да бъде построено ново съоръжение, тъй като една бабичка искал да бяга на пистата. В София не можеше да се намери терен, затова излязохме извън града. После отидохме на стадион Септември, но пък там им било шумно на хората. Сигурно трябва да построим стадиона горе на Копитото", ироничен бе големият голмайстор.

Христо Стоичков: В САЩ започна всичко за българския футбол

Стоичков: В САЩ започна всичко за българския футбол

"През 2019 г. се навършват 25 години от спечелването ми на "Златната топка"