Легендата Христо Бонев говори за своя приятел Иван Вуцов, който ни напусна на 79-годишна възраст. Зума не скри голямата си болка от случилото се...

"Дълбок поклон пред паметта на Иван! Такъв като него няма да се роди. Не съм на себе си. Загубих много близък човек, приятел и съмишленик. Той беше уникален във всяко едно отношение. Като футболисти се засякохме малко, но след това пътищата ни са се преплитали много пъти.

Иван бе човекът, който бе най-близо до мен в кампанията за класиране на Световното първенство през 1998 година. Той поемаше повечето удари, нито веднъж не ме предаде. Мина доста време от тогава и хората едва ли си спомнят колко размирна бе обстановката в националния отбор, а и в българския футбол въобще. Имаше бойкоти, определени играчи бяха ползвани като маша за силови групировки. Вуцов с много такт и когато трябваше твърдост успяваше да опази национала от външни влияния, за да мога аз по-спокойто да работя с момчетата.

Като директор на БФС при Иван Славков, Иван Вуцов вършеше цялата оперативна работа. И то в най-смутните времена. Негова е голямата заслуга футболът ни да мине през тази епоха. Не е случайно, че след него нямаме класиране за голямо първенство.

Поднасям моите най-дълбоки съболезнования на Меги, Велислав, Руслан и цялата фамилия Вуцови!", каза той пред "Марица".

Иван Вуцов е една от най-фундаменталните личности за българския футбол, отбелязаха от БФС

Иван Вуцов е една от най-фундаменталните личности за българския футбол, отбелязаха от БФС

Припомниха кариерата му