Славия и Литекс нямат проблеми с базите си. Собственикът на „белите" Венци Стефанов придоби целия парк около стадион „Славия", който бе собственост на „Софийски имоти", когато компанията стана спонсор на клуба.

В момента клубът притежава земята около целия комплекс на Славия. Както е известно, босът на "белите" през есента на 2006 година направи изкуствено игрище, както и няколко терена за минифутбол.

Гриша Ганчев пък построи модерна база в Ловеч, след като получи стадиона на концесия от общината. Условията за тренировки във футболна академия Литекс са може би най-добрите у нас. Децата тренират на перфектно изкуствено игрище. Строи се второ, както и интернат за децата.

Проблемът бе решен и във Варна, където започна изграждането на покрит стадион с 30 000 места, който ще струва 30 милиона евро. Той ще е на мястото на стария „Юрий Гагарин" и ще бъде ползван от Черно море. Към стадиона ще бъдат изградени още тенис кортове, игрища за минифутбол, волейбол и баскетбол. Ще има и хотелска част, спортно-възстановителен център, фитнес зала, лекарски кабинети и открит паркинг.

Другият по-добър стадион у нас - „Лазур", също е собственост на „Петрол Холдинг", който притежават и футболните клубове Нафтекс и Черноморец. Ръководството на Беласица в лицето на Костадин Хаджииванов също има намерение да строи модерна база.