Членът на управителния съвет на Българския спортен тотализатор Гошо Гончев обяви, че БСТ може да помогне на футболни и спортни клубове единствено с реклама. Това може да стане в близките месеци. 

Той добави, че няма никакъв вариант тотализатора да стане генерален спонсор да даден клуб. 

"Българският спортен тотализатор вече четвърта година подпомага БФС. С футболни топки за сумата от 200 000 лева. Тотализаторът отпуска парите, а хората от БФС закупуват топките. Става дума за топки с най-високо качество за професионален футбол. Имаме идея да направим онлайн платформа със спортни залози, тип Спорт тото 1. Малко време ни трябва, за да реализираме това начинание, но то ще трябва да бъде презентирано по някакъв начин. А презентацията може да се осъществи само чрез реклама. Дали ще изберем нашите олимпийци да рекламират този продукт, дали отделни федерации, дали футболни клубове или пък БФС, това вече УС на БСТ ще реши", заяви Гинчев пред "Спортал". 

Гошо Гинчев: Не сме разговаряли да ставаме спонсор на Левски

Гошо Гинчев: Не сме разговаряли да ставаме спонсор на Левски

"Спортният тотализатор единствено може да си рекламира продукта"

"Ще направим анализ и ще преценим, какви ще са нашите възможности. Трябва да преценим какъв бюджет за реклама да имаме и да преценим внимателно, кой начин на реклама е най-добър. Истината е, че имаме нужда от сериозна реклама. Ще имаме ново начинание и то трябва да достигне до голям брой хора чрез реклама. До един - два месеца ще излезем на пазара. Искам да съм ясен - става дума единствено за реклама. Следва да е ясно, че БСТ няма да бъде генерален спонсор на клуб или отбор", допълни той. 

Гошо Гинчев и Христо Йовов сред новите членове на Управителния съвет на "Български спортен тотализатор"

Гошо Гинчев и Христо Йовов сред новите членове на Управителния съвет на "Български спортен тотализатор"

Вижте всички нови членове на държавното предприятие

"Най-вероятно българският независим съд ще реши дали средствата, преведени от министерството на БФС за европейското първенство, са били правилно изразходвани или това не е така", каза още Гинчев.