Една от безспорните легенди сред българските футболни треньори Георги Василев разкри пред ТОПСПОРТ, че преди известен период от време възможността Васил Божков да стане собственик на Левски е била напълно реална.

Емблематичният ни специалист сподели мнението си и за нивото на играта в Първа професионална лига в момента, казвайки че до голяма степен е доволен от това, което вижда.

Ето какво още сподели за медията ни Георги Василев:

Г-н Василев, какво е мнението Ви за нивото на футбола в Първа професионална лига през настоящия сезон?
- Този сезон е много по-интересен. Безспорно. Виждаме, че силите са доста по-изравнени. Това, което лично аз не харесвам, са постоянните спекулации, напрежение във водещите клубове "на високо равнище".

Снимка 319206

Източник: LAP.bg

Какво имате предвид?
- Всичко включвам в това обобщение. Могат нещата да се развиват много по-спокойно, с повече чисто футболни, спортни аргументи. Може и без "подробностите".

На какво се дължи това, според Вас?
- До голяма степен на факта, че има спор около първото място. Че има съревнование. Иначе нямаше да има и спекулации. Нормално е това, но ще се радвам, ако е в по-малки размери.

Васил Божков заменя Спас Русев като собственик на Левски?

Васил Божков заменя Спас Русев като собственик на Левски?

Клубът от "Герена" има дългове за над 20 млн. лева

В този ред на мисли, какво можете да ни споделите за появилия се теоритичен вариант Васил Божков да стане собственик на Левски?
- Преди време вариантът Божков да поеме Левски си беше напълно реален. Помня го, защото аз бях треньор тогава и бях близо до нещата. Лично съм присъствал на подобни разговори. Наясно съм с този аспект от нещата, така да се каже.

Снимка 231142

Източник: Личен архив

Тогава не се случи. А възможно ли е да стане факт сега?
- След като веднъж е бил собственик на ЦСКА, не вярвам Васил Божков да се заеме с Левски. Има го и това, че никога не знае човек у нас какво и как може да се случи, но след като вече си бил начело на ЦСКА, дори наистина да симпатизираш на другия тим, ще бъде най-малкото странно да се заемеш с вечния съперник.

Георги Василев пред ТОПСПОРТ: Силният дух е най-големият позитив на националите ни, както беше и през 1994 година

Георги Василев пред ТОПСПОРТ: Силният дух е най-големият позитив на националите ни, както беше и през 1994 година

"Националният отбор показва завиден дух и колективизъм"