Бившият треньор на Левски и ЦСКА Георги Василев говори преди дербито между двата отбора, което е от голямо значение в борбата за титлата между "армейците" и Лудогорец.

Ето какво каза Гочето пред колегите от "Тема Спорт":

"Левски може да се превърне в нещо като арбитър в битката за титлата. ЦСКА се нуждае от задължителен успех във Вечното дерби, докато "сините" ще играят далеч по-освободено, тъй като не са натоварени с никакви очаквания. Място за сметки между двата отбора няма. Ясно е, че ще действат със зъби и нокти. Кой ще победи, е въпрос не толкова на моментно състояние и възможности, колкото до нагласа, мотивация и спортен шанс, който често е фактор в подобни мачове.

ЦСКА трябва да хвърли всичко в двубоя като енергия и футболни достойнства. От друга страна, Левски в последните няколко мача показва различно лице и играе с настроение. "Армейците" все пак са малко по-добрият отбор. Имат някаква физиономия и нелоши изпълнители, а в последните кръгове виждаме, че могат да се справят и без водещи фигури в състава. Много обнадеждаващо е включването на млади хора като Антов и Турицов. От друга страна, под ръководството на Люпко Петрович защитата се стабилизира значително. Отборът се брани доста спокойно и колебанията по-рано през пролетта изглеждат загърбени.

Проблемът на ЦСКА е по фланговете, където липсата на постоянство на изпълнителите е болезнена. Централният нападател Coy също не е убедителен. Да, той добре ангажира защитата, но трудно излиза на голови позиции, тъй като добрите извеждащи подавания към него са твърде малко. Реално факторът хикс за ЦСКА в дербито ще е Тиаго. Португалецът игра доста силно в последните си две участия - с Черно море и Берое. Ако запази формата си и за Левски, то от него ще дойдат повечето опасности на ЦСКА.

Хубавото е, че и двата гранда използват активно млади момчета, които излизат на терена и защитават мястото си. В Левски силно впечатление напоследък прави Станислав Иванов. Именно той и Паулиньо ще са решителните фигури за "сините" в дербито. Младите захапят ли кокала, не бива да го пускат, а да продължават да се развиват.

Смущенията на Левски са в защита, където имаха доста кадрови проблеми. В средата на терена представянето също не е впечатляващо. Има много какво да се желае от халфовете. От развоя на дербито в известна степен зависи и треньорският въпрос в ЦСКА. Нищо чудно при победа и евентуално спечелване на титлата настоящият щаб да се запази. В Левски пък вече обявиха промяната. През лятото ще е интересно да се проследи каква ще е трансферната политика на двата отбора, а и какво ще бъде треньорското решение в ЦСКА".

Кой ще замени Деян Иванов в състава на Левски срещу ЦСКА?

Кой ще замени Деян Иванов в състава на Левски срещу ЦСКА?

Вариантите са два