Ветеранът на вратата на столичния Славия - Георги Петков коментира някои от "горещите" теми в българския футбол.

Ето какво каза вратарят в ефира на Канал 3:

"Видно е, че се правят грешки от вратарите на Левски напоследък. Мачът с Лудогорец се разви нещастно за Божката Митрев. До момента с гола на Кешеру от корнер той пазеше великолепно. Но се случва. Въпросът е да не се повтарят тези грешки. Пожелавам му постоянство в игрите. Дано психически да издържи и да продължи.

Защото Левски е голям клуб и там напрежението е по-голямо, отколкото в другите отбори. Там винаги трябва да си номер едно във всеки мач. Познавам Митрев, надявам се да не изпадне в дупка, а да покаже, че заслужава да е вратар на Левски. Той е левскар и го боли.

Дано Славия да срещне "сините" на финала за Купата. Това го прогнозирах още през зимата. Левски победи ЦСКА с 2:0 в първия полуфинал, а ние постигнахме добър резултат срещу Ботев - 1:2.

Според мен, в момента Левски и ЦСКА изостават като организация и това се вижда в изявите им. Затова и Лудогорец се представя на ниво. В Славия се залага на млади футболисти. Такава е политиката на клуба и при интерес от чужбина нито един състезател не бива да бъде спиран", каза Петков.

Славия отново може да разчита на Георги Петков

Славия отново може да разчита на Георги Петков

Вратарят попадна в групата за гостуването на Ботев (Пд)