Българският футболен национал Георги Миланов тренира по индивидуална програма в Унгария. Местното първенство, както и всички останали в Европа без това на Беларус, е спряно заради пандемията, причинена от с коронавируса. Нападателят носи два сезона екипа на местния МОЛ Види. Ето какво сподели Миланов пред програма "Хоризонт" на БНР:

Даниел Златков: Не съм изненадан, че първенството на Беларус се провежда

Даниел Златков: Не съм изненадан, че първенството на Беларус се провежда

Преди три години популярният футболист игра за Металург (Солигорск)

"У дома съм си. Старая се колкото се мога повече да съм вкъщи. Тренирам или у дома си, или в парка. Старая се да спазвам програмата, която ми е оставена. Нямам информация кога ще бъде първенството.

Всяка неделя чакам програмата, която трябва да следвам. Най-важно е здравето на хората. Трудно ми е да кажа дали има паника в Унгария. Паника не мога да усетя. Улиците на Будапеща са доста пусни. Рядко излизам.

Обикновено го правя до парка, където трябва да тренирам. На всеки професионален футболист е трудно да се подготвя сам. Здравето на всеки е най-важното. Футбол ще има, но всеки трябва да мисли за здравето, своето, на хората около него.

На този етап оставам в Унгария и няма опция да се връщам в България. Спазвам всички препоръки. Всички чужденци от са си в Унгария".