Българският съдия Георги Кабаков има огромни шансове да попадне сред реферите за световното първенство в Катар през 2022 година, съобщава вестник "24 часа".

Това стана ясно, след като ФИФА го включи в списъка от 17 арбитри, които да участват на елитен семинар в Лисабон (Португалия), който се провежда в момента. Пловдивчанинът и сърбинът Сърджан Йованович са и най-младите съдии, които вземат участие в семинара, като и двамата са родени през 1986 година.

Останалите имена са: Майкъл Оливър, Антъни Тейлър, Карлос дел Серо Гранде, Хесус Хил Мансано, Клеман Тюрпен, Феликс Цвайер, Даниеле Орсато, Андрис Трейманис, Дани Макелие, Шимон Марчиняк, Артус Соареш Диаш, Овидиу Хатеган, Иван Кружляк, Славко Винчич и Андреас Екберг.

Участието на Кабаков в семинар на толкова високо ниво може да означава, че той ще попадне в елитната група на съдиите в УЕФА. Евроцентралата трябва да обяви новата ранглиста. Кабаков засега е в Първа група и получава наряди за Шампионската лига и Лига Европа. Последният ни човек в елитната група беше Атанас Узунов.

Стилиян Петров: Митко Бербатов е удачен избор за президент на Българския футболен съюз

Стилиян: Бербатов е удачен избор за президент на Българския футболен съюз

"Той винаги е казвал, че иска да промени нещата"