Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов - Гонзо говори за "смърфовете" и Левски в предаването "Домът на футбола". 

"Левски винаги ще е отборът, който ме е изградил, но аз съм израснал и в Локомотив. Ние сме професионалисти и ме интересува единствено Локомотив. Не бих казал, че ми тежи, че са в долната половина, но е неприятно. Те имат футболисти и не заслужават да са на това място. Но тези финансови проблеми неминуемо рефлектираха върху играта и начина на поведение на футболистите. Няма как. Трудно е да мислиш за футбол, като няма пари", заяви Гонзо.

"Класните футболисти струват пари. Целите на Левски предразполагат да има класни играчи, за тях пък трябват пари. Не може да ги вземеш ей така. Играчите очакват адекватно заплащане."

"Футболистите вече се интересуват повече от парите, да им се плаща навреме. Никой не го интересува в кой отбор играе. На базата на опита си, съм видял много такива случаи. Смятам, че Наско Сираков сам няма да се справи, трябва му помощ от държавата, хора от бизнеса, спонсори. Ще бъде трудно, защото Левски изисква големи разходи, а ако няма приходи, е още по-трудно. За момента се оправят, но в дългосрочен план не съм сигурен, че това нещо ще продължи", допълни директорът на "смърфовете".

Локомотив (Пловдив) картотекира Паоло Уртадо до дни

Локо (Пд) картотекира Уртадо до дни

Очакват се документите му

"В Локомотив вече доста време се случват хубави резултати. Отборът държи постоянно ниво, което е белег за класа. В последния мач показахме, че се изравняваме с Лудогорец, ЦСКА. Хубавите дни тепърва предстоят", каза още Гонзо.

"За да станеш водещ клуб, трябва да почнеш от организацията. Оттам нататък Локомотив ще построи база, стадион, което ще вдигне отбора на съвсем друго ниво. Резултатите са плод на работа на целия клуб. Благодарение на треньорския екип, на футболистите, на техния глад за успехи успяваме."

"Каквото и да говорим в момента, ще бъде хипотеза. Ние сме здраво стъпили на земята. На края на футболната година ще видим къде сме. Имаме потенциала, желанието, амбицията да сме колкото се може по-напред, но има много фактори. Всичко ще бъде в детайлите, трябва да се фокусираме в близките цели", допълни Гонзо.

Паоло Уртадо: Щастлив съм, че подписах с Локомотив (Пд)

Паоло Уртадо: Щастлив съм, че подписах с Локомотив (Пд)

"Играл съм на Мондиал 2018, имам и трето място за Копа Америка"

"Смятам, че и треньорите, и футболистите са преходни. Ние няма да позволим клубът да се срине. Бе напълно ясно, че отборът ще продължи с добрите си игри. Без всеки треньор и футболист може. Бруно Акрапович, с цялото ми уважение, постигна много за Локомотив и постави основата. Но в момента, в който си тръгна, страницата се затвори. Ние продължаваме по друг път и нямаме сътресения, че той си е тръгнал".

"Аз бях против синът ми да идва в Локомотив, предвид това, че е мой син и че аз съм директор тук. Но Крушарски имаше право на избор и синът ми затова е тук. Мен въобще не ме интересува кой какво говори. Ако синът ми нямаше качества, нямаше да бъде в Локомотив. За него е важно да тренира, да се бори за мястото в отбора. В бъдеще ще видим качествата му", допълни Иванов.