Нападателят на Ботев и голмайстор на "А" група Георги Христов бе обявен за "Футболист на футболистите" за сезон 2007/08 на "А" група. Юношата на Марица бе награден днес на пищно тържество в зала "Сердика" на хотел "Шератон" в София. Подгласници на Христов станаха лидерът на ЦСКА Велизар Димитров и плеймейкърът на Локо (Сф) Марчо Дафчев, който също като победителя е продукт на ДЮШ на Марица.

"Много съм щастлив от това признание и се чувствам горд от него. Трудно ми е да повярвам, че успях да изпреваря футболист като Велизар Димитров, от който съм се учел да играя. В никакъв случай не се главозамайвам от вниманието, което ми се обръща напоследък, тъй като имам още много хляб да изям, докато стана толкова добър, колкото искам да бъда", заяви Георги Христов непосредствено след награждаването.

Очаквано наградата за най-добър треньор получи наставникът на шампиона ЦСКА Стойчо Младенов. Подгласници на "червената" легенда станаха уволненият наскоро от Левски Станимир Стоилов и Миодраг Йешич от Литекс, който е начело на ловчанлии от зимата.

За най-добър млад футболист бе избран Николай Димитров (на малката снимка вдясно) от Левски. Освен него, в призовата тройка на талантите влязоха още защитниците Иван Иванов (собственост на ЦСКА, но играл за Локо (Пд) и Александър Александров от Черно море.

Ветеранът Христо Коилов от Локо (Сф) пък бе почетен за цялостния си принос към българския футбол, а таранът на Ботев Дормушали Саидходжа получи наградата за проявено мъжество и характер. На 2 януари тази година Муши спаси с джипа си няколко човека, които бяха затънали в преспите на новогодишната снежна виелица.

С приза "кавалер на честната игра" бе удостоен капитанът на Левски Даниел Боримиров. "Наградата на публиката" пък отиде в ръцете на Велизар Димитров, който спечели 33,7% от гласовете на феновете.

На церемонията присъстваха вътрешният министър Михаил Миков, генерал Васил Василев, председателят на ДАМС Весела Лечева, президентът на БФС Борислав Михайлов, президентът на ПФЛ Валентин Михов, селекционерът на националния отбор Пламен Марков, треньор номер 1 на България за XX век Димитър Пенев и още куп знаменитости от футболния и обществен живот в България.