Специалистът по спортно право - Георги Градев е на мнение, че футболното първенство на България моментално трябва да бъде прекратено. Ето какво каза той пред колегите от "Хоризонт":

Футболът у нас се завръща три седмици, след като получи разрешение за това от Националния оперативен щаб

От БФС разкриха кога ще се поднови българският шампионат

Всичко зависи от Националния оперативен щаб

"Белгийците постъпиха най-умно от всички и спряха първенството си. В Нидерландия е обсъждат такъв вариант, очаквам и в Англия да спрат първенството. Въпрос кой ще изпадне трябва да се вземе от всички участници в първенството. За мен е категорично, че първенството трябва да се спре. Съмнявам се, че дори и по добро стечение на обстоятелствата ще може да се играе организиран футбол до началото на септември. В турнира за Купата на България решение според мен е да се тестват четирите клуба, участващи в полуфиналите и ако тестовете са отрицателни, събираме отборите в Бояна. За три дни се изиграват полуфиналите и финала и така се решава един от участниците в Лига Европа", каза Георги Градев. Бившият вратар е против намаляването на футболистите у нас".

БФС започва редовни брифинги за медиите

БФС започва редовни брифинги за медиите

Първата среща е насрочена за 16 април

"Относно заплатите - против съм намаляването на заплатите у нас. Особено от това как се формират бюджетите. Те най-често се формират със заеми на собствениците. Дали клубовете могат да печелят? Разбира се, ако този продукт се ръководи от професионална лига. Ако клубовете, направят акционерно дружество, то поведението им ще е съвсем различно. В сегашната ситуация каузата е загубена. Ще има много фалити на клубове, ако ситуацията се запази по този начин", добави Градев. Той не скри, че продължава да следи ситуацията с Левски.

"Следя какво се случва в Левски само на терена. Аз съм фен на Левски и винаги ще съм такъв. Противник и антифен съм на ръководството на Левски. Следя как ръководството се джавка с този или онзи. Негативно е да имаш дела срещу теб и да ги обявяваш. Никъде по света няма да чуеш клуб, който да се хвали, че е спечелил дело срещу свой бивш треньор. Намаляването на заплатите в Левски не е причинено от коронавируса, а много преди това", добави Георги Градев.

Таско Тасков: 70% от хората в БФС са на преклонна възраст, нямат свежи идеи

Таско Тасков: 70% от хората в БФС са на преклонна възраст, нямат свежи идеи

"Българският футбол трябва да се управлява от млади и кадърни хора"