Въпрос от 4ervenko_Zavinagi: Като опитен играч в турнирни битки в Европа ,можете ли да дадете мнение ,кога ще видим ЦСКА да играе повече от 2-4 мача в Европа и докога ще се прави селекция докато текат вече мачовете и сезонът е започнал ????

Георги Димитров - Джеки: До преди няколко години казвах, че ще дойде време да отпадаме в първите кръгове. Така и стана. Селекцията се прави постоянно, но едно е селекция, друго е да купуваш на килограм. Един футболист трябва да се наблюдава с години, а не с дни. Ние сигурно държим едно от първите места по трансфери.

Въпрос от coverdale: Какво е отношението ви към ТИТАН? От години насам привържениците не са доволни от управлението на ЦСКА - имаше протести срещу Васил Божков, срещу Александър Томов, а сега и срещу Димитър Борисов и компания. Според Вас при кой собственик клубът се управляваше най-добре?

Георги Димитров - Джеки: Собствениците не управляват клуба в нормалните страни. Те само наливат пари. Клубът трябва да се управлява от спортно-техническия щаб, да има няколко нива на контрол - изпълнителни, спортни директори и т.н. На президента не му е работа да контролира спортната част. Неговата работа е да вади пари. За мен виновни, при това не само сега, а и преди, са хората от спортно-техническото ръководство. През нашия клуб минаха най-богатите хора в България. Павлов, Божков... накрая те излизат виновниците. В един момент треньорът обира лаврите. Станал шампион с ЦСКА. Ами те с ЦСКА много треньори са ставали шампиони. Не е там въпросът. А в постоянството. Вижте Барселона, вижте националния отбор на Испания. Хората наливаха пари десетилетия наред, рано или късно като си по правилния път, всичко си идва на местото. Преди години така бяха и французите. Но за тях футболът все още е игра, а в България не знам точно какво е - игра, бизнес или нещо друго.

Въпрос от velko1972: ЗДРАВЕЙ ДЖЕКИ,КАЗВАМ СЕ ВЕЛКО НЕДЕВ-ОТ ДИМИТРОВГРАД,ЖИВ И ЗДРАВ ДА СИ КЪДЕ СЕ ИЗГУБИ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ? НЕЩО НЕСИ В БГ-ПРОЖЕКТОРИТЕ НА ЦИРКА?ТА ВЪПРОСА МИ Е -ИМАЛИ ВЕРОЯТНОСТ ЗАЕДНО СЪС МАЙКЪЛА ДА ОПЪВАТЕ КОНЦИТЕ В ЦСКА-МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ПАСНЕТЕ ДВАМАТА КАТО РЪКОВОДИТЕЛИ В НАШИЯ КЛУБ?

Георги Димитров - Джеки: В един клуб трябва да си пасват всички, които са на ръководни позиции. А и не само те - от чистачите до президента. Всички трябва да са екип, така е в нормалните страни. Сега има някакво разделение. То се вижда и публично. Един или двама нищо не могат да направят. Важното е да има единство. Сега дори и Алекс Фъргюсън не вярвам да командва еднолично всичко. Има цели екипи, хората работят като един. Аз с всеки мога да работя в екип, това е въпрос на професионализъм. Едно време като бях футболист не съм се обичал с всички в ЦСКА, но като излизахме на терена целта ни обединяваше.

Въпрос от The GoDfaThEr: Идването на Майкъла правилен ход ли е? Могат ли двамата със Стойчо да вдигнат отбора?

Георги Димитров - Джеки: Дали е правилно или не времето ще покаже. Щом така са преценили собствениците...значи му имат доверие. А и те си имат други ангажименти, не могат да стоят на стадиона и да гледат какво се случва. Отбор от ранга на ЦСКА не може да бъде с двама ръководители. Най-висшето доверие е контрола. Не съм го измислил аз.

Въпрос от The GoDfaThEr: Лигльовци ли са сегашните футболисти?

Георги Димитров - Джеки: И по другите страни като гледам, футболистите отдавна са по-разглезени. Но времената са такива. Толкова много медии, толкова много внимание, толкова много пари... Давам за пример една Германия - изпохващаха сумати футболисти да шофират пияни. Това преди години не можеше да се случи. Дисциплината там беше над всички. Дали е прогрес или регрес не знам, но е навсякъде. За Англия пък изобщо няма да говоря. Там докато не пият 2 бири не могат да станат. Това, че постигат резултати вече е друга тема. Вижте колко фенклуба има на английските отбори в България. Не можем да се отделим от Европа, не е приятно, но това е положението.

Въпрос от GlobulFan: Здравейте г-н Димитров. Моите въпроси са 3. Според Вас, има ли шанс с малко късмет и много добра игра националния отбор на България да стигне до баражите? Не смятате ли, че президента на БФС – Боби Михайлов спаси главата си при назначаването на Любо Пенев като треньор? Бихте ли подкрепили Михайлов при избора на президент на БФС?

Георги Димитров - Джеки: 1. Убеден съм, че можем да стигбен до бараж, особено след мача във вторник. 2. Той едва ли е очаквал, че това може да се случи, Аз също не съм очаквал, че толкова мачове ще играем добре. Бихме първо Холандия в контрола, уж беше изненада, ама май не е. Но не мисля, че това може да му спаси главата на Михайлов. Не са най-важни ръководителите. Под тях има много хора, които трябва да работят. 3. Аз съм последният, който ще питат. От 20 години никой не ме пита за нищо. От БФС сигурно не знаят че съществувам. Защото когато критикуваш не си интересен.

Въпрос от Вини Джоунс: Джеки, кой е най-добрия Български футболист и кой е най-добрият за теб в световен мащаб ?

Георги Димитров - Джеки: За България е ясно - Димитър Бербатов без никаква конкуренция! Ники Михайлов върви също добре, Миланов, Бодуров също имат качества. Но най-добър е Бербатов. В световен мащаб - безспорно Меси. Той е изключителен.

Въпрос от Balrog: Здравейте г-н Димитров. 1.Джеки, кога ЦСКА, отново ще побеждава Ливърпул и ще мачка Байерн? 2.Кога отново националите, ще играят мач за 3-4 място, на световно първенство? 3.Кой е виновен за състоянието на ЦСКА в момента, мутрите, к'рвите, доностниците на ДС при БКП, пребоядисаните комунисти-демократи, или привържениците на отбора? 4.Защо великият и незабравим капитан, на знаменитият червен отбор, не се наема да помогне на отбота, в тези критични моменти? Благодаря, да си жив и здрав !!!

Георги Димитров - Джеки: 1. Аз мисля, че няма да е скоро. Те Ливърпул като гледа, от доста време не са печелили нищо. Това в кръга на шегата де. Но не можем да се целим в Ливърпул. Няма значение дали ще победиш в един мач. Важното е да можеш да побеждаваш в повече, да си постоянен. Във футбола е трудно да се дават прогнози, не знаеш какво ще се случи утре. Виждате, че тръгнахме по пътя на Левски и трупаме сладки отбори във визитките си - Мура на пример. На 3 стадиона сменихме само пейките за 20 години, а се раздават страхотни пари. Някакви стотици хиляди, купуват се някакви незнайни войни чужденци... 2. Ние не сме чак толкова зле. И по мое време пропуснахме доста турнири, при това с малшанс. Ами какво да кажат отбори като Англия и Холандия, които не са печелили години нищо сериозно. А вижте какви футболисти имат, колко пари наливат във футбол. И какво се получава? Едвам минат групите на световно или европейско първенство и после отпадат. 3. Дълга тема на разговор. Не мога да отговоря еднозначно. Лошото е, че намесваме политиката във футбола. Най-виновни са футболните хора, които участват в управата на клуба. Проблемът е, че има проблем, който отчитаме, но не търсим начин за разрешаването му. Лесно е да кажеш - да, тука е проблема, но в същото време да не направиш нищо. Нарочваме някой човек, сменяме го, но на негово място идва същия.... Ако се върнем към 20-те години, да видим колко хора са минали през БФС. Все един определен кръг се върти. Ще видите колко са малко. 4. Как да помогна. Ако ме питат за съвет с най-голямо удоволствие ще се отзова. Но когато нищо не зависи от мен какво мога да направя.

Въпрос от Вини Джоунс: Джеки, играл си срещу Марадона, той ли е най-добрия в историята ?

Георги Димитров - Джеки: Играл съм с Марадона, но той показваше 10% от възможностите си. На мен честно казано любимец ми е Йохан Кройф. И това е един дълъг период...всяко поколение си има своите легенди. Не може еднозначно да се отговори. Някой ще каже, че №1 е Пеле, все пак е "Краля на футбола". Според други е Марадона. Ако питате сегашните играчи сигурно ще ви отговорят, че №1 е Меси.

Въпрос от coverdale: Как ще завърши според Вас дербито между Левски и ЦСКА? "Сините" изглеждат лек фаворит, но обикновено фаворитите в този мач играят с по-голямо напрежение и не успяват да стигнат до победата - ще бъде ли така и този път?

Георги Димитров - Джеки: Според мен ще направят едно бойко реми 0:0. Имайки предвид всички, което се случва. Левски ще бъдат под огромно напрежение, което може да им изиграе лоша шега. Те имат всичко - нови спонсори, много победи, но нямат отбор. Никак няма да ме изненада едно 0:0. А за ЦСКА - при нас е по-друго, защото сме назад в класирането. Дербито също ще е важно за ЦСКА. Много ще зависи и колко хора ще има на стадиона. Ако има много хора, колкото и да са слаби футболистите, мачът ще бъде интересен. Публиката прави един мач интересен. Видяхте онзи ден срещу Дания, когато дойдоха 20 000 на стадиона, как стана друг мач.

Въпрос от The GoDfaThEr: Защо Левски и ЦСКА вече 3 години не могат да станат шампион?

Георги Димитров - Джеки: Защото са слаби. Никой не може да разчита само на името. Името вече не плаши. Идва един суперинтелигентен човек като Домусчиев, който всички трябва да изпитват респект към него. Човекът прави нещо. Виновни са си ЦСКА и Левски. Футболисти като Мирослав Иванов - Деко, като Гъргоров...в Лудогорец успяха да ги мотивират. Изключително много уважавам Домусчиев, това е правилният подход и път. Отношенията между президент и управа в Лудогорец е отлично.

Въпрос от pantevich72: Здрасти Г-н Димитров Вие сте мой любим играч. Кажете имали при нас човек който да смени Тодор Янчев ??

Георги Димитров - Джеки: Той в началото беше станал помощник-треньор, сега отново играе. Не знам точно какъв е случаят с него. Малко ми е странно всичко около него. Не можеш хем да си играч, хем треньор, в отбор като ЦСКА. Той трябва да избере какво иска. Когато играта на отбора върви няма кой да спаси тима, без значение дали е Тодор Янчев на терена, или съм аз. Един пример - на мача с Италия имаше 6-7 хиляди дущи, повече от които бяха дошли заради италианците. Онзи ден на мача с Дания имаше повече от 20 000. Събота на дербито според мен ще има минимум 25 000 души.

Въпрос от coverdale: Поддържате ли още връзка с бившия ви тим Сент-Етиен и можете ли в качеството си на скаут на ЦСКА да помогнете за трансфер в двете посоки?

Георги Димитров - Джеки: Аз 2004 ходя през 3-4 месеца във Франция. Там клубът има двама собственици, единият от които е Роланд и ми е много добър приятел. Технически директор е Доминик Росто. Преди 2 години беше Деймиън Комоли, който през последните години мина през Тотнъм, Ливърпул, Арсенал... В България всички французи са или от Сен Етиен, или от Монпелие. Поддрържам изключително добри контакти с тима. За жалост от мен не зависи нещо, за да помогна на ЦСКА. Преди време ние бяхме много силен отбор, защото на времето ходихме на турнир в Испания и играехме срещу силни отбори. Сега водещите ни тимове ходят на подготовка в Анталия и играят контроли с втородивизионни контроли.

Въпрос от coverdale: Получавал ли си скоро покани и имаш ли амбиции отново да работиш като старши-треньор на някой отбор?

Георги Димитров - Джеки: На мен футболът ми е живота. Но не искам да бъда треньор - учител. Искам да работя в клуб с някаква цел, да има амбиции. Като играч в ЦСКА съм свикнал да се боря винаги за първото място. Сега обаче всичко е в застой, като се има предвид кризата най-вече във водещите отбори. Аз разбирам футбола по съвсем друг начин. Защото футболът е игра, а не професия. И преди 30 години Миленич (бивш треньор на Сърбия и Реал) разсъждава така: "Как да направим така, че футболът да не ни стане професия. Това е лощо. Защото футболът е изкувство". Във футбола всичко е въображение, има няколко заучени положения, всичко друго се мисли на момента.

Въпрос от The GoDfaThEr: Гуардиола или Моуриньо?

Георги Димитров - Джеки: Заради Стоичков винаги ще бъда от Барселона. Всеки един треньор гради тактиката си на база играчите, с които разполага. Когато Моуриньо беше в Порто и стана шампион на Европа, играеше долу-горе като Барса. Когато отиде в Челси си смени стила. Просто играчите бяха такива. Сега в Реал играе по съвсем различен начин. В този ред на мисли не мисля, че Роналдо играе на правилната позиция в Реал. Той е някъде по двата фланга, с което се ограничава. Гуардиола? Той копира Йохан Кройф. Играе с двам централния защитници, всички други се включват в атака. Същото направи и Стоичков срещу Малта. Тогава обаче получи милиони критики. Не заради играта, а заради това, че е Стоичков. Някои просто не могат да го приемат.

Въпрос от The GoDfaThEr: Лудогорец срещу ЦСКА за Купата. Ще вземе ли реванш ЦСКА?

Георги Димитров - Джеки: Зависи от много неща. Историята на един клуб не зависи от един мач. Освен ако не е финал на Шампионска лига. ЦСКА ще има купиша възможности за реванш.

Въпрос от coverdale: Какво е мнението ти за треньорът и човекът Стойчо Младенов? В какви отношения сте и подкрепяш ли го като наставник на ЦСКА? Не прекалява ли с постоянните оплаквания от странични фактори след всеки негативен резултат, а понякога и след победи...

Георги Димитров - Джеки: Стойчо ми е приятел, от доста години се познаваме. Но може би малко прекалява, изказванията му не подхождат на имиджа на ЦСКА. Това играе зле и на футболистите. Когато търсиш оправдание, значи нещата не са добре.

Въпрос от The GoDfaThEr: Кой ви е любимият спортист.

Георги Димитров - Джеки: Роджър Федерер. Като загуби и една седмица съм болен.